Name.com pregled

Name.com, prije svega, pružatelj imena domena. Međutim, na širokom popisu usluga Name.com pronaći ćete i web hosting, izradu web stranica, sigurnosne usluge i rješenja za e-poštu.

Davatelj se usredotočuje na pružanje cjelovitog pristupačnog rješenja i za početnike web stranica, za male tvrtke, pa čak i za velike tvrtke. Uz to, Name.com obećava da će vašu web lokaciju zaštititi s nekoliko premijskih značajki.

U ovom ćemo pregledu Name.com testirati pružatelja usluga i vidjet ćemo može li pružiti ono što obeća, i što je još važnije – vrijede li usluge Name.com za vaše vrijeme.

Krenimo bez daljnjeg divljanja!

Name.com Cijene

Name.com nudi 3 planira ugostiti vaše web mjesto – Startup, Namebuilder i Neverbevable, s cijenama za pokretanje koje kreću od 4,99 USD mjesečno. Namebuilder sa znatno više resursa koštat će 7,99 USD mjesečno. Za Nevjerojatno, trebate platiti 12,99 USD mjesečno.

Oglašene cijene su dostupne ukoliko odaberete plan najmanje godinu dana.

name.com hosting planovi

Uz sve planove, dobit ćete besplatnu domenu na godinu dana, šifriranje svugdje SSL certifikat i automatizirane sigurnosne kopije. Ostali se planovi razlikuju po izvorima:

 • Startup za 4,99 USD mjesečno dobit će vam hosting za 1 web mjesto, 10 GB prostora za pohranu, propusnost od 100 GB, 100 računa e-pošte i 10 MySQL baza podataka.
 • Namebuilder košta 7,99 USD mjesečno uključuje 25 web stranica, 100 GB prostora na disku, neograničen račun e-pošte, propusnost od 1 TB i 50 MySQL baza podataka.
 • Nevjerojatno za 12,99 USD mjesečno daje vam neograničene web stranice, prostor na disku, širinu pojasa, e-poštu i baze podataka.

Također, svakim se planom upravlja s cPanela prilagođenim korisnicima, tako da do sada sve izgleda zaista sjajno!

Ali postoji jedna stvar koja mi se sviđa na Name.com još više.

Možete odabrati bilo koju duljinu plana od 1 do 10 godina i svi će koštati oglašenu cijenu. No ako odaberete razdoblje naplate za mjesec dana, cijene se malo povećavaju.

 • Stavljanje u pogon 4,99 USD mjesečno postaje 6,99 USD mjesečno
 • Namebuilder 7,99 USD mjesečno postaje 10,99 USD mjesečno
 • nevjerojatan 12,99 USD mjesečno postaje 16,99 USD mjesečno

Ali tu je i ulov.

Niske cijene dostupne su samo za prvi termin (samo još jedan razlog da se odustanete od tog desetogodišnjeg plana). Nakon obnove, doživjet ćete još jedno povećanje cijena.

Startup će koštati 9,99 USD mjesečno, Namebuilder će koštati 14,99 USD mjesečno, a nevjerojatne cijene skoče na 24,99 USD mjesečno.

Nije više tako pristupačno.

U svakom slučaju, Name.com još uvijek ima što ponuditi za cijenu. U tablici možete vidjeti koji plan odgovara vašim potrebama:

Stavljanje u pogonNamebuildernevjerojatan
Ograničenje prostora na disku10GB100GBNeograničen
Ograničenje propusnosti100GB1TBNeograničen
>Koliko domena je dopušteno125Neograničen
SSLuključenuključenuključen
Računi e-pošte100NeograničenNeograničen
FTP računiNeograničenNeograničenNeograničen
Graditelj web stranicaNije uključenoNije uključenoNije uključeno
Predlošci web stranicaNije uključenoNije uključenoNije uključeno
Potpomognut prijenos web mjestaNije uključenoNije uključenoNije uključeno
cPaneluključenuključenuključen
Auto-instalateruključenuključenuključen
Skripte za automatsko instaliranje400+400+400+
Povrat novca zagarantovan30 dana30 dana30 dana
Korisnička podrškaKarte za podršku, baza znanjaKarte za podršku, baza znanjaKarte za podršku, baza znanja
Odabir lokacije poslužiteljaNeNeNe
Besplatne automatske sigurnosne kopijenoćunoćunoću

Još jedna stvar koju treba dodati. Prilikom provjere pažljivo pogledajte sve dodatke jer su neki od njih unaprijed odabrani.

Pros.com

Čini se da Name.com sadrži sve što vam može trebati od domaćina – izvrsne performanse poslužitelja, potpuno opremljene usluge i sve ono što je predstavljeno na jasan način.

Dakle, pogledajmo detalje.

Performanse poslužitelja

Name.com’Usluge hostinga rangirane su na izuzetnoj razini bilo da podnosite upit iz SAD-a ili bilo gdje drugo u svijetu.

Poslužitelji su s ocjenom A i prosječno američko vrijeme na 50ms. Ako ugošćujete europsku publiku, očekujte da će vrijeme odziva biti prosječno oko 100 ms. Azija je sporija, ali i dalje velika – 200 do 300 ms.

brzina name.com

Ako želite davatelja web hostinga, to bi definitivno bila opcija. Očito su uložili mnogo posla kako bi bili sigurni da će njihovi kupci dobiti brzu uslugu.

Sveobuhvatni planovi

Name.com uključuje puno stvari u svoje hosting pakete. Najbolji dio je – dobiješ iste premium značajke bez obzira da li birate najjeftiniji ili najskuplji plan.

To uključuje besplatno ime domene, SSL certifikate, pa čak i noćne sigurnosne kopije koje se obično plaćaju kod drugih domaćina.

Jedna značajka koja početnicima može nedostajati je graditelj web mjesta.

Početničko prijateljsko upravljanje hostingom

Name.com nudi cPanel sa svim svojim planovima. cPanel je najčešće korištena upravljačka ploča hostinga koja nije samo intuitivna, već i vrlo funkcionalna.

Dakle, od početnika do web profesionalaca svi će moći upravljati svojim hostingom s lakoćom.

A ako ne znate kako se jedno ili drugo radi, postoji jedan ogromna zajednica cPanela s vodičima za svaki mali detalj cPanela.

Name.com Cons

Iako Name.com ima dobre značajke, još uvijek nedostaje dobra korisnička podrška, jasnije cijene i izrada web stranica.

U ovom dijelu pregleda Name.com, pogledajmo nedostatke domaćina.

Loša korisnička podrška

Name.com ima samo podršku za ulaznice i bazu znanja. Ako ste imali velikih problema i trebala vam je pomoć, to je jedini način da to dobijete.

A vremena reakcija na podršci za ulaznice nisu impresivna. Možda ćete ostati čekali preko dana. Iako agenti kao da znaju što im je stvarno dobro. Tako je barem dobro.

Trikovi za određivanje cijene

Cene Name.com pristupačne su za prvi mandat. I srećom, možete odabrati desetogodišnji plan kako biste se dugo vremena provozali jeftinim hostingom.

Ali nakon obnove cijene značajno skoče. Isto tako trebate biti oprezni u pokušajima nadogradnje u košarici.

Graditelj web mjesta prodaje se odvojeno

Ako želite izgraditi vlastitu web stranicu, morat ćete staviti lijepu sitnicu da biste to mogli učiniti. Mnogi drugi pružatelji usluga uključuju graditelja web stranica, tako da možete odmah započeti s izradom web mjesta na njihovoj hosting platformi. Budući da name.com nema, ovo je definitivno palca dolje.

Pogotovo kada imaju vlastitog graditelja web stranica.

To može biti veliki nedostatak za početnike, jer bez jednostavnog korištenja web mjesta za izradu web stranica morat ćete pogledati drugu opciju za koju nije potrebno znanje o kodiranju. A dobri graditelji, na primjer, WordPressa, prilično su skupi.

Name.com pregled – završne misli

Name.com nudi a kvalitetan hosting koji sadrži puno vrhunskih usluga i velika brzina poslužitelja. Ali ono što smo vidjeli u ovom pregledu Name.com, može postati prilično skupo.

Imajte to na umu trikovi s cijenama su na snazi a niste dobili graditelja web mjesta.

Dakle, ako odaberete Name.com, najbolje je ići s desetogodišnjim planom, tako da možete dugo kupovati jeftine cijene.

Jeste li hosting na Name.com? Podijelite svoje iskustvo u odjeljku za komentare dolje u nastavku!

prozodija

 • Besplatne domene
 • Besplatni SSL certifikati
 • Velika brzina poslužitelja
 • Automatizirane noćne sigurnosne kopije

kontra

 • Nedostaje korisnička podrška
 • Trikovi za određivanje cijene
 • Plaćeni graditelj web stranica
Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me