Pregled Bluehosta

U ovom pregledu Bluehosta testirao sam usluge možda najpopularnijeg pružatelja usluga hostinga u industriji.

Obećavajući brzinu, sigurnost i pristupačne cijene, Bluehost ima širok popis usluga. Uključuje dijeli, Cloud, VPS i namjenski paketi za hosting poslužitelja s optimizacijama za WordPress.

Dakle, ako ste ikada tražili pristupačnog domaćina, Bluehost je definitivno iskočio u vašim rezultatima pretraživanja. Bluehost je podržana od najveće hosting korporacije, Endurance International Group, popularna opcija za hostovanje WordPress blogova, poslovnih stranica i e-trgovine.

Napokon, to je pravi „one-stop-shop“. Korisnici mogu dobiti ne samo hosting nego i njih usluge sigurnosti, marketinga i web dizajna.

Dakle, vrijedi li to sve? Kupio sam i testirao pružatelja usluga kako bih vidio da li njegova popularnost odgovara kvaliteti. A koliko vidim trenutno, ima i više prednosti nego nedostataka.

Prije nego što počnemo, Emit je u svom Youtube videu podijelio najvažnije aspekte gostovanja s Bluehostom:

Bluehost Pros

Bluehost ima gomilu profesionalaca. Cijene su mu vrlo povoljne, korisnička je nadzorna ploča intuitivna, performanse – izvanredne i dodatne značajke – korisne. A o njegovoj profesionalnoj korisničkoj podršci ni ne govorim.

Pogledajmo ove značajke detaljnije.

1. Bluehost cijene su povoljne cijene

Bluehost ima 4 pristupačna zajednička hosting hosting računa koja počinju od 2,95 USD mjesečno. Plan Plus i Choice Plus koštaju isto za početno razdoblje – 5,45 USD mjesečno. Možete nadograditi sve do Pro plana s dodatnim značajkama za 13,95 USD mjesečno.

Bluehost-pregled-Bluehost-cijena

Svi planovi uključuju SSL certifikate, neizmjerenu propusnost i registraciju za jednu domenu. Razlike postoje i u drugim značajkama.

  • Osnovni plan omogućuje vam hosting 1 web mjesta s 50 GB prostora za pohranu.
  • I Plus i Choice Plus planovi dopuštaju neograničene račune za web stranice, pohranu i e-poštu. No, uz Choice Plus dobivate i uslugu privatnosti domene i CodeGuard basic za automatsko sigurnosno kopiranje.
  • Pro plan daje vam neograničeno web mjesta, pohranu i e-poštu. Bluehost također tvrdi da ga je domaćin na poslužiteljima niske gustoće radi boljih performansi. Dobit ćete i privatnost domene i CodeGuard Basic, kao i posvećeni IP.

Sve u svemu, Bluehost nudi poprilično puno za cijenu. Ovdje možete usporediti sve planove:

Osnovni, temeljniPlusIzbor Plusprofesionalac
Prostor na disku 50GBNeograničenNeograničenNeograničen
Ograničenje propusnostiUnmeteredUnmeteredUnmeteredUnmetered
Web-lokacije s hostom1NeograničenNeograničenNeograničen
SSLDaDaDaDa
Računi e-pošte5NeograničenNeograničenNeograničen
Korisnička podrška24/7 chat, e-pošta, telefon24/7 chat, e-pošta, telefon24/7 chat, e-pošta, telefon24/7 chat, e-pošta, telefon
Besplatne automatske sigurnosne kopijeDoplataDoplataDaDa

Bluehost uključuje prilično puno čak i u svom najjeftinijem osnovnom planu. 50 GB prostora na disku više je nego dovoljno za web mjesto. U stvari, ako pokrećete blog, teško da ćete preći preko 2 GB prostora na disku.

Također, osnovni materijali poput a ime domene, SSL i računi e-pošte uključeni su besplatno – to su 3 glavne stvari koje su vam potrebne za profesionalnu web stranicu.

Ali postoji jedna stvar. Dobit ćete najbolja cijena odabira najdužeg razdoblja naplate. Trogodišnji plan je najjeftiniji, dvogodišnji plan dodaje 1 USD dodatni mjesečno, a godišnji plan je 2 dolara skuplji.

Dakle, u slučaju da vam treba nekoliko stranica za nekoliko mjeseci, Bluehost je vrlo dobra opcija.

Bluehost ima vrlo pristupačne cijene i skalabilni planovi s gomilom alata i značajki. To uključuje optimizacije za WordPress, osnove kao što su nazivi domena i sigurnosne usluge.

2. Jednostavnost upotrebe

Bluehost ima jedna od najbolje dizajniranih nadzornih ploča u cijeloj industriji. Ako stvarate WordPress stranicu, još je bolje.

Prvi prizor koji vidite jednom kada ste prijavljeni na Bluehost račun interaktivan je detaljni vodič za pokretanje WordPress stranice. Ona je unaprijed instalirana – preostaje samo popunjavanje osobnih podataka, dizajn web mjesta i objavljivanje sadržaja.

Pregled Bluehost: Nadzorna ploča Bluehost i interaktivni Vodič za WordPress

Vodič nije ograničen na osnovne savjete za dizajn i pisanje članaka. Tu su i upute za postavljanje računa e-pošte i korištenje SEO alata.

Ali ako vas WordPress posebno ne zanima, tu je i Bluehostova verzija cPanela.

Pregled Bluehosta: Bluehost cPanel

Korisnici cPanela pružaju mnogo veću fleksibilnost – od izbor različitih CMS-ova za upravljanje datotekama i bazom podataka. Istodobno, početnicima je intuitivno i lako. Bluehost implementira Softaculous – instalacijski program skripte za jedan klik za stotine aplikacija poput Joomla ili Drupal.

Dakle, iako je Bluehost prije svega WordPress domaćin, ima mogućnosti za potrebe svih korisnika.

Za kompletne početnike koji će se možda osjećati preplavljeni mogućnostima prilagodbe programa WordPress, postoji tržište. Tamo, premium graditelji web stranica mogu se besplatno koristiti.

Bluehost pregled: Bluehost Marketplace

Vrhunske značajke Weebleja uključene su u potpunosti besplatno, a izrađivač internetskih stranica tvrtke Constant Contact besplatan je 3 mjeseca.

Što se tiče korištenja hosting usluga, teško da ćete naći nešto puno jednostavnije od Bluehosta.

Bluehost je dizajnirao an intuitivna nadzorna ploča s puno mogućnosti za korisnike raznih iskustava. Prvenstveno fokusiran na WordPress, pružatelj ima i naprednije mogućnosti i graditelje web stranica prilagođenih početnicima.

3. Izvrsna brzina poslužitelja

Brzine poslužitelja Bluehost su impresivne. I iako se nalazi samo u Utahu, SAD, imam izvrsni rezultati pri testiranju s različitih lokacija.

Da bih dobio točne rezultate, upotrijebio sam napredni alat za testiranje brzine koji oponaša virtualne posjetitelje kako bi vidjeli promjene performansi kada promet dostigne vrhunac.

Prvo mjesto s kojeg sam testirao Bluehost pregled bio je Columbus, USA i odzivna vremena bila su odlična i ostala su na oko 125 ms čak i s 50 virtualnih posjetitelja.

Bluehost pregled: Bluehost test brzine u SAD-u

Rezultat je izvrstan – uklapa se u Googlove preporučene 200 ms kako bi ih pretraživač tražio što brže.

Međutim, rezultat testiranja iz Europe bio je vrlo neočekivan. Ustvarilo je bolje od američke lokacije. Testiranje iz Frankfurta, imam prosječno vrijeme odziva 88ms.

Bluehost pregled: Bluehost test brzine u Europi

To pokazuje koliko dobro rade Bluehost usluge, a posebno mreža isporuke sadržaja (CDN). To znači da će se čak i ako se vaša ciljana publika rasprši po cijelom svijetu, web stranica učitati jednako brzo za sve njih.

Bluehost vrijeme odziva je impresivno na više lokacija diljem svijeta. Prosječno vrijeme odziva jedva doseže 100 ms, što Bluehost čini jednim od najbržih davatelja koje sam ikad testirao.

4. Integracija oblaka oblaka

Bluehost ne može ponuditi više izbora lokacije poslužitelja, ali nadoknađuje nedostatak uključivanjem Cloudflare usluga besplatno.

Što to radi?

To predmemorira statički sadržaj web stranice širom mreže globalnih poslužitelja.

A kad posjetitelj negdje na drugom kraju svijeta posjeti vašu stranicu, Sadržaj se učitava s bližeg poslužitelja. Na ovaj način možete vidjeti povećanje brzine stranice.

Nadalje, CDN štiti od kvarova.

Ako se nešto dogodi, vaša će se web stranica jednostavno učitati s drugog poslužitelja.

Bluehost uključuje Cloudflare CDN na povećati brzinu učitavanja web stranica na lokacijama koje su dalje od centra podataka. CDN također pomaže izbjegavanju kvarova kao više poslužitelja (a ne jedan) mogu isporučivati ​​sadržaj web mjesta.

5. Sigurnost i sigurnosne kopije

Bluehost ne uključuje premium sigurnosne značajke u svoje niske planove, ali to ne znači, da se slabo brine o sigurnosti.

Bluehost instalira SSL certifikate na svaku web stranicu. Također koristi tehnologiju koja sprječava da web stranice slučajno koriste velike resurse.

I tu se ne zaustavlja.

Google Postini koristi se za filtriranje neželjene pošte. Također možete kupiti dodatne usluge poput SiteLock za 23,88 USD godišnje za zaštitu od ranjivosti ili CodeGuard za 2,99 USD mjesečno uz svakodnevno sigurnosno kopiranje.

I Bluehost svakodnevno, tjedno i mjesečno izrađuje sigurnosne kopije. Međutim, oni nisu zagarantovani i davatelj ne preuzima odgovornost za oštećene sigurnosne kopije. Zato se korisnici potiču da koriste plaćene usluge ili sami izvode sigurnosne kopije.

Bluehost-pregled-sigurnosne mogućnosti-

Osim sigurnosti web stranice, Bluehost se vrlo ozbiljno odnosi i na privatnost računa.

Korisnici mogu zaštititi svoje račune od nekoga drugog tko se prijavljuje pomoću Bluehosta dvofaktorska provjera autentičnosti. To je dodatni sloj koji će, u kombinaciji s teškim lozinkama, definitivno zaštititi račune od hakiranja.

Bluehost također koristi potvrda računa pomoću 6-znamenkasti znaka. Da biste pokrenuli bilo kakav kontakt s korisničkom podrškom ili izvršili radnje za koje je potrebna viša razina ovlasti računa, morat ćete koristiti token. Šalje se na e-poštu i također se može generirati pomoću posebne veze dostupne vlasnicima web stranica.

Bluehost se ozbiljno brine za sigurnost – Uključeni su SSL certifikati, sigurnost računa i privatnost računa visoke razine. Također potiče korištenje premium usluga kako bi se sigurnost web stranice još više poboljšala.

6. Profesionalna korisnička podrška 24 sata dnevno

Bluehost ima podrška za chat, telefon i e-mail ulaznice dostupna je 24 sata dnevno i ozbiljno se radi o tome.

Većinu vremena to traje manje od minute da se agent pridruži chatu.

Korisnička podrška Bluehost

Softver često kaže da ćete morati pričekati oko 5 minuta, samo da se agent odmah pridruži.

Zastupnici su profesionalna i korisna također. Odmah su dobili sve odgovore.

I prodajni tim me se dojmio. Nisu me gnjavili da kupim plan, što je često najviše neugodno oko kontaktiranja službe prije kupnje usluge.

Kada govorimo o podršci za ulaznice, to je priča vrijedna spomena.

Stoga se sjetimo pretpovijesti.

Još u 2017. godini, kad smo se prvi put registrirali na Bluehostu, prosječno ih je potrajalo 2 dana za odgovor na kartu za podršku.

Primjer karte za recenziju bluehosta

Tako da očito ne biste vidjeli korisničku podršku kao stručnjaka ako bi vremena odziva ostala takva.

Nastavili smo provjeravati i do studenog 2018. pitanje je riješeno. Upravo sada, Bluehost rutinski odgovori na zahtjev za manje od sat vremena.

To čak nije ni poboljšanje. To je priča o Pepeljuzi.

Bluehost ima sve moguće opcije podrške dostupne 24/7 a trenutno su vremena odziva nevjerojatna. Iako je prije nekoliko godina podrška bila sporija, usluga se dosta poboljšala.

7. Weebly Builder web stranica

Jedna od najboljih dodatnih značajki koje Bluehost nudi je premium web lokacija za izradu web stranica Weebly. To znači da možete napraviti svoju web stranicu bez ikakvog znanja o kodiranju. Besplatno.

Weebly ima gomilu prilagođenih značajki – povuci i ispusti urednik, stotine profesionalnih tema, elementi dizajna poput klizača paralakse i još mnogo toga.

Odličan je i za internetske trgovine. Nedavno se Weebly počeo fokusirati na značajke e-trgovine i sada ima dovoljno funkcija za izgradnju pune trgovine.

Bluehost-pregled-Weebly-eCommerce

A to čini Bluehost krajnjim izborom za početnike. Dizajn web mjesta postaje više kao igra, nego kao težak posao.

Dobivate profesionalni i brzi hosting uz jedno od najvećih imena na tržištu graditelja web stranica.

Jedna od ubojitih značajki za korisnike koji nisu zainteresirani za WordPress je vrhunski Weebly web dizajner. Uključeno je besplatno i jest dizajniran za početnike koji nemaju znanje o web razvoju.

Bluehost kontra

Savršeni pružatelj usluga hostinga ne postoji. Bluehost ima i neke nedostatke – upitnu produžbu vremena, agresivnu strategiju cijena, kao i nedostatak kratkoročnih planova za zajednički hosting.

Provjerite detalje u nastavku.

1. Nema jamstva za neispravno poslovanje

Bluehost nema jamstvo za produženje rada koje ostavlja korisnike nezaštićenima u slučaju velikih prekida rada. No, znajući povijest sjajnih performansi poslužitelja, to se ne bi trebalo dogoditi. Pravo?

Očito, ne toliko. Tijekom posljednjeg mjeseca, Bluehost imao je nekoliko prekida rada. Da budemo precizni – 8, što rezultira 9 minuta prekida rada i 99,98% produžene cijene.

Pregled Bluehosta: Zapisnik stanke Bluehosta

To sam po sebi nije loš rezultat. Zapravo se drugi davatelji borbe održavaju svoje poslužitelje u 99,9% vremena. Međutim, bez jamstva za produženje rada, korisnici se neće moći žaliti ako postoje ozbiljniji kvarovi.

Početnici najvjerojatnije neće ni primijetiti ove ispade. No veće web stranice stalno teže 100% produženom trajanju i mogu se osjećati nesigurno u vezi s nepostojećim jamstvom za produženu produkciju.

Bluehost djeluje vrlo dobro, koliko god da ima redoviti mikro stanci. Bez jamstva za produženje rada, to nije sjajno i moglo bi uzrokovati probleme velikim web lokacijama s velikim prometom.

2. Agresivne nadogradnje i obnove

Prije svega, dobit ćete samo oglašavane cijene odabirom plana za najduži period. I nakon početnog razdoblja, cijene će se povećati na njihove standardne cijene.

Na primjer, osnovni plan koji košta 2,95 USD / mjesečno za početno obračunsko razdoblje povećat će se na 7,99 USD mjesečno.

Ali to nije sve.

Budite oprezni i sa upsells. Jednom kad sam otišao u košaricu da kupim plan za ovu recenziju Bluehosta, primijetio sam veliko povećanje cijene. Razlog? Bilo je prilično plaćenih usluga automatski označeno i stavljeno u moju košaricu.

Ako ne želite platiti dodatno, pročitajte sve uvjete i poništite potvrdne okvire.

Ima još jedna stvar gdje biste mogli izgubiti nešto novca.

Ono što drugi domaćini uspijevaju ponuditi besplatno, unovčenje Bluehosta. Usluga migracije web mjesta na Bluehostu košta 149,99 USD.

Bluehost-pregled-Bluehost-web-migracija

Što je puno, s obzirom na to da drugi to rade besplatno.

Srećom, Bluehost barem jamči da će to biti bez stanke. Ali nije tako teško sami premjestiti web mjesto.

Ili vam usluga možda uopće neće trebati za pokretanje potpuno nove web stranice.

Najveći problem tvrtke Bluehost jest njezina cjenovna strategija. Cijene su dizajnirane tako da povećaju nakon prvog razdoblja naplate i pružatelj stvarno istiskuje dodatne premijske značajke prilikom odjave.

3. Nema mjesečnih planova

Bluehost ne nudi tradicionalne mjesečne planove za svoje zajedničke usluge hostinga. A to je prilično nezgodno.

Što to znači za vas?

Najvjerojatnije ćete se morati držati Bluehosta najmanje godinu dana.

Još dulje, ako želite oglašenu cijenu.

Bluehost-pregled-Bluehost-Plan-razdoblja

Nudeći ovu vrstu cijena Bluehost osigurava da se njih trebate držati dugo vremena, čak i ako kvaliteta usluge nije onakva kakvu ste očekivali.

Također, morat ćete platiti cjelokupan iznos odmah. Pa čak i uz pristupačne cijene, to može znatno naškoditi proračunu.

Srećom, Bluehost ima 30-dnevno jamstvo povrata novca. Najvjerojatnije ćete moći primijetiti jesu li izvedba i kvaliteta Bluehosta dovoljni za vaš projekt.

Bluehost nije opcija za kratkotrajno hosting. najkraće razdoblje naplate je 12 mjeseci – plaćeno unaprijed I dok su mjesečne cijene pristupačne, plaćanje cijele godine unaprijed može biti teret start-up proračuna.

Pregled Bluehosta – naša presuda

Kao što smo shvatili u ovom pregledu Bluehosta, jedan je od najboljih izbora za početnike. Bluehost nudi brz i siguran hosting usluga kojom se lako upravlja, kao i pristupačne cijene. Popis premium usluga koje uključuju Weebly graditelj web stranica je također impresivan.

Ali je li to najbolji izbor za sve?

Bluehost ima neke nedostatke koji bi mogli postati nedostaci za iskusnije korisnike koji ugošćuju veće projekte. To uključuje garanciju za produženje rada i prilično nezgodna strategija cijena.

Ali spajajući sve, Bluehost je jedan od najboljih domaćina u industriji i svakako vrijedi pokušati. Posebno za početnike i korisnike WordPressa!

prozodija

  • Velika brzina poslužitelja
  • WordPress je optimizirao hosting
  • Dodatne sigurnosne značajke
  • Premium Weebly web developer

kontra

  • Nema garancije za produženje rada
  • Cijene obnavljanja povećavaju se nakon prvog ugovora
  • Najkraći dostupni plan je 12 mjeseci
Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me