Pregled Globat

Globat je ponudnik spletnega gostovanja, katerega cilj je omogočiti dostop do storitev spletnega gostovanja vsem, ki želijo začeti in vzdrževati svojo spletno prisotnost.

Ponuja storitve spletnega gostovanja in registracije domen, Globat trdi, da je vodilni v Performance Web Hosting® s cenovno ugodnimi in kakovostnimi rešitvami za kupce po vsem svetu. Ameriško gostiteljsko podjetje meni, da je zavzetost za storitve za stranke in tehnična podpora uspela Globat uspešno.

Razočarano na seznamu storitev Globat ne boste našli naprednih gostovalnih rešitev, kot so strežniki Cloud ali VPS. Ali lahko njegovi načrti za skupno gostovanje resnično ustrezajo vsem potrebam strank?

V tem pregledu Globat smo pripravljeni navzkrižno preveriti vse trditve gostitelja in preveriti, ali vsebuje obljubljeno.

Pa gremo naprej in začnimo!

Cene Globat

Globat ima 2 skupna gostovanja – GX01 in GX19, katerih cene se začnejo pri 4,44 USD na mesec. Dražja možnost, GX19, vas bo stala 19,99 USD / mesec. Z obema načrtoma je na voljo le enoletna naročnina, ki jo boste morali plačati vnaprej.

globat pregled gostovanja

Z GX01 in GX19 boste dobili neomejen prostor na disku, e-poštne račune in ime domene. Vendar se načrti razlikujejo tudi v drugih značilnostih:

  • Z načrtom GX01 za 4,44 USD / mesec, dobite 50 baz podatkov in orodje za e-trgovino MySQL za do 15 izdelkov.
  • GX19 načrt za 19,99 USD / mesec vključuje neomejene baze podatkov in orodje za e-trgovino za do 50 izdelkov.

Z opazno razliko v stroških obeh načrtov gostovanja se zdi, da so lastnosti videti precej podobne. Torej, edini primer, pri katerem boste imeli koristi od GX19, je, če nameravate imeti majhno, 50 izdelkov s spletno trgovino. Čeprav obstajajo boljša in manj omejena orodja za isto ceno.

Po drugi strani je cenejši načrt videti cenovno ugoden. Konec koncev dobiš neomejene vire in domeno za 4,44 USD na mesec.

Ampak obstaja precej drag ulov.

Načrti so na voljo samo za obdobje enega leta, nato pa cena GX01 poskoči. Obnavlja se pri 14,95 USD na mesec. In to je precej cena!

Po podaljšanju lahko dobite tudi nekoliko cenejše cene, če izberete daljše obračunsko obdobje. V tabeli lahko primerjate cene:

Obdobje plačilaGX01 Načrtujte mesečno cenoGX01 Načrtu kumulativne cene
12 mesecev14,95 USD179,40 USD
24 mesecev13,95 USD334,80 USD
36 mesecev12,95 USD466,20 USD

Navsezadnje se cene v Globatu izkažejo za precej drage. Kakor koli že, lahko preverite tabelo in primerjate oba načrta. Morda je še vedno vredno gostovati z Globatom?

Načrt GX01Načrt GX19
DiskNeomejenoNeomejeno
Pasovna širinaNeomejenoNeomejeno
Domene so dovoljeneNeomejenoNeomejeno
HDD ali SSD, ki se uporablja v strežnikih?Trdi diskTrdi disk
SSLVključeno (brezplačno za domene, registrirane pri Globatu)Vključeno (brezplačno za domene, registrirane pri Globatu)
Zaščita pred DDoSVključenoVključeno
Zaščita pred zlonamerno programsko opremoNeNe
E-poštni računiNeomejenoNeomejeno
FTP računiNeomejenoNeomejeno
Spletni graditeljVključenoVključeno
e-trgovinaDo 15 izdelkovDo 50 izdelkov
Pomožni prenos spletnega mesta NeNe
cPanelVključeno (spletni temelji FileManager)Vključeno (spletni temelji FileManager)
Samodejno namestitevDaDa
Garancija za vračilo denarja30 dni30 dni
Pomoč strankam24/7 Klepet v živo, telefon, vstopnica & Pogosta vprašanja
Izbira lokacije strežnikaNe – samo ZDANe – samo ZDA
Brezplačne avtomatske varnostne kopijeNeNe

Tudi po primerjavi načrtov je GX01 videti bolj logično – dobite skoraj enako, vendar ceneje. Vendar ne pozabite na povišanje cene. Po prenovi bo poskočil, tako da če zmogljivost ni vrhunska, ostati pri gostitelju dlje kot eno leto morda ne bo vredno.

Globat Performance in Uptime

Globat ne ponuja nobenega jamstva za produktivnost. Vendar boste verjetno v primeru izpada elektrike varni – Globat ima dizelski generator in rezervno napajanje UPS.

Tudi v zadnjih 30 dneh, ponudniku je uspelo ohraniti 99,998% uptime. To pomeni, da bi strežniki lahko bili manj kot minuto. Precej odličen rezultat!

Globat-review-globat-uptime

Po drugi strani bi bilo mogoče uspešnost Globat izboljšati. Naše orodje za testiranje oceni z oznako C – le malo nad povprečjem.

Ameriški časi so odlični in ne dosegajo 100 m. Toda druge celine potrebujejo resne izboljšave. Banglore in Japonska zaostajata precej, ne uspeva obdržati povprečja industrije v višini 553 milijonov.

globat pregled hitrosti

Gostovanje spletnega mesta s ciljno publiko v ZDA bo precej odlično – pri nalaganju strani ne bi smeli čutiti zamud. Vendar pa tega ne morem reči z drugimi celinami.

Prednosti in slabosti Globat-a

Če bom nadaljeval s pregledom Globat-a, bom naslednje izpostavil prednosti in slabosti Globat-a in njegovih skupnih gostovalnih načrtov. Potem bi se morali odločiti, ali so Globatovi gostovalni načrti dovolj dobri za vaša spletna mesta in podjetja.

Pros Globat

Ta pregled v Globatu kaže, da ponudnik gostovanja ponuja nekaj odličnih lastnosti s svojimi načrti gostovanja in vključujejo:

Garancija za vračilo denarja – Globat kupcem, ki niso zadovoljni s svojimi gostovalnimi načrti, vrne denar v roku 30 dni od naročnine. Tako je Globat boljši od nekaterih ponudnikov gostovanja, ki ponujajo krajše dni za svojo strategijo garancije za vračilo denarja.

Dober podporni sistem – ponudnik gostovanja nudi 24/7 podporo za svoje stranke. Globat’Tehnična ekipa je dosegljiva prek klepeta v živo, telefona in spletne vozovnice. Podobno je na voljo dovolj vodnikov s pomočjo FAQ za vodenje v Globatu’s bazo znanja.

Popolnoma opremljena nadzorna plošča – je nadzorna plošča, ki je priložena načrtom gostovanja, popolnoma opremljena. Nadzorna plošča vsebuje spletni FileManager, statistiko spletnega mesta in nekatera druga orodja za upravljanje e-poštnih naslovov in baz podatkov MySQL. Globat ponuja tudi videoposnetke z vadb, ki lahko pomagajo pri enostavni navigaciji na nadzorni plošči.

24/7 Nadzor omrežja – Globat ima dve lokaciji podatkovnih centrov v Bostonu v ZDA. Te lokacije podatkov spremljamo 24/7 in imajo varnostno kopiranje UPS ter rezervni generator.

Proti Globatom

Opazili smo tudi nekaj pomanjkljivosti, ki so posledica izbire Globat-a:

Ni določene garancije za uptime – Globat ne določi časa delovanja ali izpada. To je zelo moteče, ker odsotnost take zaveze pomeni nekaj negotovosti za kupca. Na srečo nedavni rezultati kažejo, da je Globat precej dober, da izpade ohranja na minimum.

Odsotnost naprednih gostovalnih paketov – Globat ne ponuja naprednih paketov gostovanja, kot so gostovanje v oblaku, namensko gostovanje, VPS ali gostovanje preprodajalcev. Ker tega ni, ponudnik gostovanja ni namenjen visokozmogljivim spletnim mestom in podjetjem. Ko vaše spletno mesto raste, boste morali spremeniti ponudnika – z Globatom preprosto ni možnosti za razširljivost.

Relativno počasna hitrost strežnika – hitrost strežnika je v Ameriki hitra in v drugih regijah sveta dokaj sprejemljiva.

Cene obnavljanja – Načrt GX01 je dostopen samo za prvo leto. Po tem cena poskoči za 10 dolarjev. Tako lahko na koncu plačate 14,95 USD na mesec. Ali je to vredno plačati? Zdaj je odvisno od vas.

Pregled Globat – razsodba

Ta pregled Globat je to pokazal gostitelj ima še vedno precej prostora za izboljšave. Najcenejši načrt je odličen za začetno obdobje – v ZDA boste imeli odlične odzivne čase in precej neomejene funkcije.

Toda potem pridejo vse pomanjkljivosti Globat.

Po prenovi se cena GX01 poveča za 3-krat. Garancije za nadgradnjo prav tako ni nikjer najdeno, zato vprašanje, če lahko zaupate temu gostitelju, ostaja brez odgovora. In če se odločite za gostovanje kjer koli drugje kot v ZDA, hitrost strežnika je le prenosljiva.

Upoštevajte, da z Globatom ne boste imeli možnosti za razširljivost.

Ali lahko priporočamo tega gostitelja? No, če boste za eno leto potrebovali le majhno spletno mesto za ameriško občinstvo – ja, zagotovo. Ampak to je precej pogojev, zato tudi vi bolje poiščite drugega uglednega gostitelja.

Prednosti

  • 30-dnevno jamstvo za vračilo denarja
  • Dobra podpora
  • Neomejeno skladiščenje

Slabosti

  • Brez jamstva za čas
  • Počasna hitrost strežnika
  • Brez naprednih paketov gostovanja
Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me