Pregled Nominalije

Nominalia je španska gostiteljica, ki je del velike mednarodne skupine Dada, ki združuje številne ponudnike storitev po vsej Evropi. To podjetje ima registratorje domen in gostitelje na Irskem, v Združenem kraljestvu, na Nizozemskem, v Franciji, Italiji, na Portugalskem in v Španiji.

Za uporabnike storitev so to lahko slabe ali dobre novice. Obstajajo primeri, ko korporacija mednarodno širitev obravnava kot prednost pred svojimi strankami. Potem kupci trpijo.

Po drugi strani pa ima lahko mednarodna širitev veliko koristi. Več držav pomeni bolj razvito infrastrukturo in dodatne izkušnje, ki jih lahko nato uporabimo za izboljšanje kakovosti storitev. V tem pregledu Nominalije bom poskusil ugotoviti, katera je. Bi morali tej mednarodni korporaciji zaupati s svojim spletnim mestom? Odkrijmo to skupaj.

Nominalia Services

 • Deljeno spletno gostovanje
 • VPS / Cloud VPS gostovanje
 • Namensko gostovanje
 • Gostovanje preprodajalcev
 • Imena domen
 • SSL potrdila

Nominalia ponuja veliko storitev za različne strokovnjake za internet. Poleg gostovanja in imen domen podjetje prodaja tudi številne različne vrste SSL certifikatov, ki ustrezajo tako redni varnosti kot e-trgovini..

Kar zadeva gostovanje, ima Nominalia nekaj zanimivih lastnosti, ki ga ločijo od mnogih drugih:

Brezhiben samodejni namestnik

Včasih ponavadi enostavno jemljemo enostavne aplikacije. Malo pa vemo, še vedno je veliko ponudnikov, ki nimajo velike knjižnice aplikacij za samodejno namestitev. Nominalia ni ena od njih – ta skupina gostitelja lahko z združitvijo s Softaculousom ponudi več kot 150 aplikacij, ki jih lahko namestite in uporabite skoraj takoj.

Brezplačno ime domene in SSL potrdilo

Če nastavljate spletno mesto, potrebujete ime domene. O tem res ni govora. Vendar to ni to. SSL certifikat je prav tako zelo pomemben. To ne bo samo povečalo varnost vašega spletnega mesta, ampak bo tudi povečalo vašo Googlovo uvrstitev.

Pristne brezplačne preizkušnje

Številni ponudniki ponujajo brezplačna preizkusna obdobja, tako da lahko preizkusite njihove storitve. Še vedno ostaja neizrazito dejstvo, da zahtevajo podatke o vaši kreditni kartici in vam lahko celo zaračunajo, ko bo preizkus končan. Nominalia deluje drugače: po dokazovanju identitete lahko preizkusite njegove storitve, ne da bi dali svoje podatke o plačilu ali skrbeli za kasnejše pristojbine.

Po samo praskanju po površini sem mislil, da je Nominalia zelo zanimivo podjetje. Mednarodno jedro, ki ponuja brezplačne preizkuse in vključuje številne funkcije, obljublja, da bo popoln gostitelj za evropska spletna mesta. Je res tako? Preizkusil sem se za skupno gostovanje v spletu in poskusil to ugotoviti tudi sam.

Zaenkrat si oglejmo razpoložljive načrte.

Cene Nominalije

Na voljo so vam trije načrti – Smart stane 4,88 € / mesec, Napredni stroški 7,46 € / mesec, Enterprise Enterprise pa vam bo povrnil 12,46 € / mesec.

nominalije

Kakšni so ti načrti:

 • Pameten – načrt z bistveno več prostora na disku in neomejeno pasovno širino.
 • Napredno – načrt, ki ima še več prostora na disku. Prav tako je nadgrajen na SSD.
 • Enterprise – končni načrt spletnega gostovanja v skupni rabi. SSD strežniki, 500 e-poštnih računov in vse ostalo neomejeno ali brez merjenja.

To je temeljitejša primerjava vseh treh načrtov:

PametenNaprednoEnterprise
Omejitev prostora na disku100 GB200 GBBrez merjenja
Omejitev pasovne širineBrez merjenjaBrez merjenjaBrez merjenja
Koliko dovoljenih domen510Neomejeno
SSD ali HDD, ki se uporablja v strežnikihTrdi diskSSDSSD
SSLPodprto, vključeno (Šifrirajmo)Podprto, vključeno (Šifrirajmo)Podprto, vključeno (Šifrirajmo, hiter SSL brezplačno 1 leto)
Zaščita pred DDoSNi vključenVključeno (SiteLock Starter)Vključeno (SiteLock Starter)
Zaščita pred zlonamerno programsko opremoNi vključenVključeno (SiteLock Starter)Vključeno (SiteLock Starter)
E-poštni računi25 (2 GB na omejitev računa)100 (2 GB na omejitev računa)Neomejeno (10 GB na omejitev računa)
FTP računiNeomejenoNeomejenoNeomejeno
Spletna stran BuilderNi vključenNi vključenNi vključen
Predloge spletnega mesta
Pomožni prenos spletnega mesta79,90 €79,90 €79,90 €
cPanelVključenoVključenoVključeno
Samodejno namestitevVključeno (Softaculous)Vključeno (Softaculous)Vključeno (Softaculous)
Samodejni namestitev skriptov150+150+150+
Garancija za vračilo denarja14 dni14 dni14 dni
Pomoč strankamKlepet v živo, e-pošta, telefonKlepet v živo, e-pošta, telefonKlepet v živo, e-pošta, telefon
Izbira za lokacijo strežnikaNeNeNe
Brezplačne avtomatske varnostne kopijeDaDaDa

Cene za vse te načrte so "mesečno" – tako jih Nominalia tako ali tako prikaže. Poglejmo, kaj so ti "realne cene" so – kaj morate plačati, ko dodate enega od načrtov gostovanja v svojo košarico?

nominalije

V Nominaliji tega ni "mesečno" načrt. Storitve lahko preizkusite tako, da izberete preskusno možnost. Če se odločite, da jih boste dejansko kupili, bo edina možnost izbira 12-mesečnega paketa. S tem bi morali plačati vnaprej.

Tako je videti vsak od teh paketov na blagajni.

Obdobje plačila / načrtPametenNaprednoEnterprise
1 mesecNi na voljoNi na voljoNi na voljo
3 meseceNi na voljoNi na voljoNi na voljo
6 mesecevNi na voljoNi na voljoNi na voljo
12 mesecev58,50 €89,55 €149,55 €
24 mesecevNi na voljoNi na voljoNi na voljo
36 mesecevNi na voljoNi na voljoNi na voljo

* DDV ni vključen – cene se lahko zvišajo, odvisno od vašega kraja.

Prvi vtisi

Lastnosti

Ta pregled Nominalije je razkril veliko stvari, ki jih ponuja ta ponudnik. Kombinacija HDD in SSD možnosti shranjevanja je nekaj res zanimivega in ni vedno na voljo pri drugih gostiteljih. Očitno so prednosti hitrosti shranjevanja datotek na strežnike SSD – nekatere pa lahko zanimajo nižje cene in ne rahlo povečanje hitrosti. Nominalia svojim strankam daje možnost izbire med dvema – kar je zelo cenjeno.

Pomanjkanje graditelja spletnih strani je vsekakor pomanjkljivost. Čeprav je Nominalia v celoti resnična, ima oblikovalca spletnih strani, vendar zahteva ločen načrt. To ni del načrta spletnega gostovanja v skupni rabi.

Jasne omejitve prostora na disku na 3 od štirih načrtov so pravzaprav zelo dobrodošle. Nekateri ponudniki gostovanja vam lahko prepovejo uporabo storitev, če presežete celo 30 ali 40 GB. Omejitve 100GB ali 200GB so pravzaprav zelo radodarne. Če uporabljate odgovorno, rednim uporabnikom verjetno ne bo zmanjkalo prostora.

Cene

Na splošno se zdijo precej dobri. Dober izbor načrtov vam omogoča, da imate celotno spletno gostovanje za približno 30 € prvo leto. Čeprav gledamo na cene, je jasno razvidno, da si želi Nominalia izbrati bolj napreden paket, saj bi plačali le 54 evrov dodatnega, da bi iz “Domene” prešli na najboljši razpoložljivi načrt “Enterprise”.

Razlog za to je jasen, ko pogledate v cene podaljšanja. Preprosto povedano, po enem letu se vam ponudi možnost, da zapustite Nominalijo ali obnovite svoj načrt. Če se odločite za obnovo, se cene znatno zvišajo, razkorak med „Domenom“ in „Podjetjem“ pa naraste s 50 na 165 evrov.

Ni mesečnih pristojbin, 12 mesecev plačate še enkrat. Kakšne so cene obnove:

Obdobje plačila / načrtPametenNaprednoEnterprise
12 mesecev71,40 €119,40 €199,44 €

Služba za stranke Nominalia

Dobra storitev za stranke je zelo pomemben del vsakega gostovanja. Morda ste izkušen strokovnjak in tudi popoln začetnik – odlično je vedeti, da bo v primeru težav prišel nekdo, ki vam bo pomagal.

Kot vidite, Nominalia ponuja tri glavne vrste podpore strankam:

 • Telefon
 • Klepet v živo
 • Podpora za vozovnice (odgovorila po e-pošti)

Preden začnemo, je pomembno upoštevati, da nobena od teh storitev ne deluje 24/7. Pomoč boste lahko našli v delovnem času vsak dan, vendar težave ne uporabljajo ure in morda imate težave kadarkoli v dnevu. Za to korporacijo resnično skrbi pomanjkanje podpore 24/7. Zaenkrat pa si poglejmo, kako ima podpora Nominalia svojo takšno, kot je.

Vrednotenje telefonskih storitev

Kljub ponujanju telefonske podpore v mnogih jezikih, interaktivni meni Nominalia ponuja samo španske možnosti. V vseh mojih poskusih je trajalo le približno 30 sekund čakanja, da sem se povezal s predstavnikom. Trudili so se po najboljših močeh, da bi mi pomagali pri številnih težavah, ki sem jih imel. Kot rečeno, včasih sem bil nekoliko razočaran nad splošnim znanjem ljudi, ki so v ozadju. Nekateri med njimi niso govorili angleško, nekateri so imeli težave pri razlagi tudi najbolj običajnih stvari. Velikokrat pa je bilo povsem popolno. Na nek način lahko rečem, da je telefonska storitev Nominalia morda malo loterija. Morda boste dobili popolnoma trdno sredstvo, ki bi lahko vse razložilo brez težav. Potem, dvajset minut kasneje, bi lahko dobili polarno nasprotje. Vsekakor je težava pomanjkanje doslednosti. Poleg tega je bila telefonska podpora z minimalnimi čakalnimi dobami precej solidna.

Vrednotenje storitev vstopnic

Storitev podpore po e-pošti / vozovnicah je dober način za reševanje velikih tehničnih vprašanj – zato sem se predstavil s kar nekaj takimi in predstavnike Nominalije predstavil z velikim testiranjem.

Rezultati so bili v: Podpora za vozovnice Nonimalia vsekakor ni slaba. V delovnem času je vedno trajalo manj kot eno uro, da sem prejel odgovor. Nekaj ​​težav je bilo z vidika odgovora na odgovore. Zelo pogosto so bila potrebna nadaljnja pisma, da sem dobil vse potrebne informacije. Včasih sem si zaželel, da bi agenti za nominacijo namenili nekaj več dela na vsak odgovor. Na srečo boste, če boste dovolj predani in trmasti, dobili odgovore, ki jih potrebujete. Samo pripravite se, da lahko traja nekaj časa.

Vrednotenje storitve klepeta

Pri preizkušanju storitve klepeta preučim tri glavne stvari: hitrost, znanje in kakovost komunikacije. Osebno menim, da so vsi trije enako pomembni.

Hitrost je pomembna, saj je smisel takojšnjega klepeta, če morate nanjo čakati pol ure?

Znanje je pomembno, ker potrebujete odgovore na svoja vprašanja – ni smisla, če oseba, ki vam pomaga, ne ve več tako kot vi.

Zelo pomembna je tudi komunikacija – če imate težave s svojim spletnim mestom, je zadnja stvar, ki jo potrebujete, nesramen predstavnik, ki ne more razumeti, kaj so vaše težave. Včasih lahko oseba, ki te prepriča, da je vse mogoče rešiti hitro in učinkovito, vse spremeni.

Vzpostavil sem 10 različnih klepetov in poskusil preizkusiti vse tri stvari. To sem ugotovil:

Kar zadeva čakalne dobe, mi je običajno vzelo približno 2 minuti, da se povežem. Zanimivo je, da če čakalna doba preseže 5 minut ali več, se vaša prošnja posreduje kot vozovnica in dobite odgovor na e-poštno sporočilo. Moram priznati, da nisem ljubitelj tega. Kaj pa, če se resnično želim pogovoriti z nekom?

Kar se tiče znanja in komunikacije, zagotovo obstaja prostor za izboljšave. Nekoliko težja vprašanja so vodila do tega, da so se agenti odpravili pogovarjati se s svojimi "tehniki". Glede na to je bil resnično težko voditi pravi pogovor. Tudi Monica, kot tudi drugi agenti, je bila vljudna, vendar je preprosto nemogoče držati ustrezne vezi, kadar obstajajo resne vrzeli v znanju. Razočaranje: Želim si, da bi vedeli nekoliko več, ker obljuba, da bo dobro, že obstaja.

Prvi vtisi med in po nakupu

Nominalia je eden prvih gostiteljev, ki sem jih srečal, ki imajo dvostopenjski postopek registracije. To pomeni, da morate preveriti osebno številko, preden lahko sploh začnete kupovati storitve. V mojem primeru se je postopek vlekel nekaj časa. Vikend je trajal, da smo vse uredili. Po tem je bil postopek nakupa lahek. Poskusov nadgradnje ni veliko – plačujete pa lahko s kreditno kartico ali s PayPalom.

Takoj po plačilu ali prijavi na preskusni postopek se preusmerite na vašo gostovalno ploščo. Tam jo čaka znana slika – Nominalia uporablja temo cPanel na papirju:

Če ste uporabili en cPanel – ste jih uporabili vsi. To je dobro, saj je vse osnovne stvari mogoče najti brez težav. Če se izgubite, je tudi iskanje informacij po internetu precej enostavno.

Ocena uspešnosti

Do tega trenutka moram reči, da me je ta pregled Nominalije precej zanimal. V vseh štirih načrtih spletnega gostovanja je vključen dobro znan in všeč vmesnik cPanel. Med štirimi načrti 2 uporabljata SSD-pomnilnik in 2 uporabljata trdi disk – odvisno je, ali se odločite, kaj želite. Svoboda izbire je jasna, saj lahko celo brezplačno uporabljate storitve, ne da bi dali svoje podatke o kartici.

Zdaj je čas, da preverimo, ali so te storitve dejansko dobre. To so testni rezultati, ki jih bom delal tukaj:

 • Gostitelj’s hitrostjo med nizkim vzdrževanjem
 • Gostitelj’s hitrostjo s spletnim mestom, ustvarjenim z ustvarjalcem spletnih strani
 • Strežnik’s skupno podaljšanje
 • Varnostna ocena varnosti

Ti testi bodo stalno posodobljeni: to pomeni, da boste vedno videli najnovejše informacije, ki so na voljo.

POMEMBNO OBVESTILO – za pravilno primerjavo gostiteljev vedno uporabljamo enaka orodja. Po obilnem testiranju smo izbrali Bitcatcha in posebno orodje za uptime. Ne smemo pozabiti, da ta orodja niso vedno popolnoma pravilna: številke so odvisne tudi od učinkovitosti njihovih dostopnih točk. Vendar pa je enako z vsakim gostiteljem, ki ga testiramo – zato so tukaj prikazane številke dobre za primerjavo. Ta analiza bo pripomogla k uvrstitvi Nominalije z drugimi.

Hitrost gostitelja med nizkim vzdrževanjem

Teoretično bo majhno spletno mesto HTML pokazalo najboljše možne rezultate ponudnika. To je precej očitno: preprosto spletno mesto ima lahko le 20 ali 30 vrstic kode, zato bi se odzvalo hitreje. Da bi videl navidezno zgornjo mejo uspešnosti Nominalia na strežnikih po vsem svetu, sem postavil to preprosto spletno mesto:

Takole je šlo:

Vsekakor je to precej spodobno. Glede na to, da so strežniki v Evropi, so velike hitrosti v ZDA zelo občudovanja. Tudi povsod drugod po svetu je dobro. Singapurski in bangalorski strežniki so že zgodaj pokazali nekaj slabših rezultatov, a po spletnem mestu predpomnilnika je bilo precej odlično.

Hitrost gostitelja s spletnim mestom

Da bi videli "resnično življenje" Rezultati, moral sem uporabiti Nominalia za izdelavo preprostega spletnega mesta: nekaj, kar ima lahko redni uporabnik. Za to sem uporabil stvar, ki je najbližje ustvarjalcu spletnih strani, ki bi jo lahko našel v Softaculous. To je Microweber CMS, ki je v bistvu gradnik spletnega mesta povleci in spusti, zelo primeren za neizkušene uporabnike. To je spletno mesto, ki sem ga naredil:

Takole je šlo:

Ocene lahko tukaj štejemo nekoliko napihnjene – pomembno je pogledati tudi čas. V Singapurju in Bangaloreju obstajajo jasne težave. Kljub temu so hitrosti v ZDA zelo dobre. Strežniki so očitno optimizirani za dobro delovanje na obeh straneh Atlantskega oceana. Če vaši obiskovalci prihajajo bodisi iz Evrope bodisi iz obeh držav Amerike (ali obeh) – vas ne bodo izneverili.

Skupni čas strežnika

Za prikaz splošne učinkovitosti strežnikov Nominalia je bilo vzpostavljeno orodje za sledenje vnaprej. Na testu so bile opažene spremembe in zmanjšanja zmogljivosti ter izpadi.

Kot lahko vidite, je odzivni čas tukaj le redko pod 500 ms. Običajno je lebdil okoli oznake 600.

Med enim mesecem testiranja je bilo treba poročati tudi o nekaj odpovedih.

Dinahosting se je znižal 3-krat, kar je povzročilo 12 minut skupnega izpada. To je precej šibek rezultat, saj najboljši gostitelji upadajo za občutno manjše trajanje. "Čudna nesreča" prav tako ne bi smeli razmišljati, saj je zaradi treh priložnosti videti kot pravilo.

Ocena zaščite pred krajo

V tem delu testa sem preizkusil dve stvari. Najprej sem simuliral poskus brutalne sile. To je pomenilo, da sem 20 krat na hitro vpisal napačno geslo. Potem sem ob 21. poskusu našel prav. Če se uporabljajo občutljivi varnostni ukrepi, bi me morali izključiti iz računa – tako kot ljudje, ki poskušajo uganiti vaše geslo..

Vendar se to ni zgodilo. Še vedno so mi smeli vstopiti v račun. Morda se uporabljajo nekatere druge metode, tiste, ki jih nisem mogel videti. Toda v tem preprostem testu me Nominalia ni ustavila.

Za drugi test sem s pomočjo storitve klepetanja v živo poskusil uporabiti geslo mojega računa. Spremenil sem svoj IP in se prijavil iz drugega brskalnika. Ponašal sem se, kot da sem zakoniti lastnik računa in da je nekdo drug prevzel nadzor nad njim. Ker nisem predložil oprijemljivega dokaza o lastništvu računa, me v notranjost niso pustili. To me je rešilo postopek preverjanja ID-ja, ki sem ga že prej omenil – prosili so me, naj jim vrnem osebno izkaznico, da bodo lahko dokazali lastništvo računa. To je skoraj vedno zajamčen način zagotavljanja varnosti, saj ljudje od zunaj, ki poskušajo vknjižiti svoj račun, redko dostopajo do svojih osebnih dokumentov.

OPOMBA – varujte osebno številko in osebne podatke. Uporabite različna gesla in ljudem zelo težko uganite!

Pregled nominalije – sklep

Na splošno je Nominalia precej spodoben ponudnik gostovanja – vendar ima nekaj težav, zaradi katerih je gostitelj priporočljivo precej težko. Storitve za stranke bi lahko zagotovo izboljšali, enako velja za uspešnost.

Na izbiro je le eno trajanje načrta – in po izteku teh 12 mesecev boste morda ne samo višje cene obnovitve, temveč tudi domenske pristojbine. Prekinitve in povprečne hitrosti kažejo le, da nekatere posodobitve zelo pogrešamo.

Na splošno Nominalia ni slab ponudnik in če ga trenutno uporabljate, morda ni preveč razlogov za nadgradnjo. Čeprav bodo za zdaj novi uporabniki morda želeli razmisliti o nekaterih drugih alternativah.

Prednosti

 • cPanel je dobra možnost – in na voljo je 150+ aplikacij.
 • Izbirate lahko med štirimi načrti. Spremembe so resne, saj lahko resnično vplivajo na uspešnost.
 • Dostojne hitrosti v Evropi in Ameriki.
 • Na voljo je brezplačna preizkusna različica in ne zahteva niti vaših plačilnih podatkov.

Slabosti

 • Postopek preverjanja ID-ja se lahko nekaj časa vleče.
 • Podpora strankam bi morala biti boljša.
 • Brez graditelja spletnih mest.
 • Kljub temu, da so vam na voljo mednarodni strežniki, ne morete izbrati lokacije.
Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me