Pregled Rackspace

Rackspace ponuja profesionalne rešitve za gostovanje za rastoča podjetja. Osredotoča se na zagotavljanje pravih storitev v vseh vrstah industrije – od zdravstva in vlade do medijev in finančnih storitev.

Ali se lahko Rackspace ujema z vašim projektom?

V tem pregledu Rackspace bomo ugotovili, ali bi morali uporabiti to namensko rešitev!

Kaj je Rackspace?

Rackspace je gostiteljsko podjetje, ki ponuja upravljala namenske rešitve in gostovanje v oblaku za vodilna podjetja.

Ponudnik se osredotoči na rešitve, ki bi bile z izbiro prave možnosti gostovanja čim manjše in čim manj stroškov gostovanja.

Rackspace-review-rackspace-homepage

In za Rackspace gre kar dobro.

Podjetje s sedežem v Teksasu, ustanovljeno leta 1998, je pomembna figura v pokrajini spletnega gostovanja. Po javno dostopnih informacijah se ponaša več kot 100.000 poslovnih strank, vključno s 40 podjetji Fortune 100.

Zato ne preseneča, da velik posel prinaša denar Rackspacea. Toda kaj ponuja, da izstopa iz konkurence?

Rackspace ponuja upravljanje aplikacij, poslovno inteligenco, upravljanje baz podatkov, načrtovanje poslovnih virov, varnost, gostovanje in storitve upravljanja podatkov, če naštejem le nekaj stvari v svojem portfelju. Razvrstili so jih v različne kategorije glede na industrijo, poslovne izzive ali vrsto storitve.

rešitve za pregled rackspace 2

Najbolj nas zanima spletno gostovanje. Rackspace ponuja različne storitve gostovanja, vključno z rešitvami za e-trgovino, namenskimi strežniki in upravljanimi oblačnimi okolji.

storitve pregledovanja rackspacea

Morda lahko na ogromnem seznamu storitev vsak najde nekaj, kar ustreza njegovim potrebam. Zato bomo zdaj videli, ali so upravljani načrti v oblaku dostopni vsem.

Cene rackspacea

Rackspace vključuje 4 stopnje splošnih strežnikov v oblaku katere cene se začnejo pri 4 USD / mesec za načrt General1-1 z 1 vCPU. General1-2 vas bo stalo 7 USD / mesec in vključuje 2 vCPU. General1-4 s 4 vCPU-ji stane 15 USD na mesec, najdražji General1-8 z 8 vCPU-ji pa stane 29 USD na mesec.

načrti za preverjanje cen rackspace

Če želite surovo, neurejeno infrastrukturo, se bo cena zvišala na 23 do 187 dolarjev na mesec.

Prav tako boste za uporabo upravljane storitve morali porabiti vsaj 50 dolarjev mesečno.

Torej, kaj lahko pričakujete od načrtov Rackspace?

Stopnje se razlikujejo po številu vCPU-jev, RAM-a in prostora na disku – standardnih virov, dodeljenih vašemu strežniku. V spodnji tabeli lahko primerjate načrte, tako da veste, kateri bi lahko bil pravi za vaš projekt.

PAKET1 GB RAM-a2 GB RAM-a4 GB RAM-a8 GB RAM-a
Prostor na disku20 GB40 GB80 GB160 GB
Oven1 GB2 GB4 GB8 GB
vCPU1 jedra2 jedra4 jedra8 jeder
Domene so dovoljeneNeomejenoNeomejenoNeomejenoNeomejeno
SSLUNoUNoUNoUNo
Garancija za vračilo denarjaNeNeNeNe
Pomoč strankam24/7 Telefon, klepet, e-pošta24/7 Telefon, klepet, e-pošta24/7 Telefon, klepet, e-pošta24/7 Telefon, klepet, e-pošta
Brezplačne avtomatizirane varnostne kopijeNeNeNeNe

Odlična ponudba ponudbe Rapspace Cloud VPS je, da pokrivajo najpomembnejše lokacije – izbirate lahko med ZDA (Dallas, Washington, Chicago), Evropo (London, Frankfurt), Azijo (Hong Kong) in Avstralijo (Sydney).

Vendar morate upoštevati dodatne stroške.

Pasovna širina se plačuje posebej. Prvih 10 TB podatkov stane 0,12 USD na GB. Ni veliko za majhno spletno mesto, toda če imate veliko odhodnega prometa (dohodni promet je brezplačen), se stroški precej hitro seštejejo.

rackspace pregled cen prometa

To lahko skupaj z različnimi cenami za različne regije zlahka poveča končni strošek. V spodnji tabeli sem’Sem vključil vzorčne mesečne pristojbine za Glavni namen strežnik s 2 TB (2000 GB) dovoljenje za pasovno širino v različnih regijah. Višja cena v oklepajih vključuje obvezno mesečno najnižjo storitev.

Ameriške regijeLondonska regijaSydney RegionRegija Hong Kong
Linux, splošne namene, 1 GB RAM-a263,36 USD (313,36 USD)289,36 USD (346,41 USD)429,20 USD (479,20 USD)429,20 USD (479,20 USD)
Linux, splošne namene, 2 GB RAM-a286,72 USD (336,72 USD)317,92 USD (374,97 USD)458,40 USD (508,40 USD)458,40 USD (508,40 USD)
Linux, splošne namene, 4 GB RAM-a333,44 USD (383,44 USD)375,03 USD (432,08 USD)516,80 USD (566,80 USD)516,80 USD (566,80 USD)
Linux, splošne namene, 8 GB RAM-a426,88 USD (476,88 USD)489,26 USD (546,31 USD)633,60 USD (683,60 USD)633,60 USD (683,60 USD)

Kot lahko vidite, se te cene precej razlikujejo od običajnega paketa VPS, ki stane od 20 do 50 USD na mesec.

Povrhu še to’je zelo težko najti cene na spletnem mestu in večina uporabnikov je pred nakupom ne bo videla v celoti. Zakaj?

podpora za pregled rackspaceTo je zato, ker vas velika večina njihovih strani izdelkov prisili, da se obrnete na njihov prodajni oddelek’s nobenimi informacijami o cenah.

Presenetljivo je, da se je podjetje kljub temu, da se predstavlja kot zelo profesionalno in brez dvoma porabi veliko denarja za trženje blagovnih znamk in oglaševanje, počakajte več kot 20 minut, da se povežete s prodajnim predstavnikom.

Seveda bi to lahko bilo le naključje ali zelo naporen dan. Če pa sem pripravljen toliko plačati za gostovanje, bi rad hitreje stopil v stik z gostiteljem.

Učinkovitost rackspacea

Rackspace ponuja industrijski standard 99,9% garancija za čas Potem ko smo ga preverili v našem kalkulatorju uptime, jim to daje dovolj prostora za več kot minuto mirovanja vsak dan. Čeprav ne’ne zveni veliko, verjamem, da bi takšno profesionalno podjetje lahko ponudilo malce boljši SLA.

rackspace pregled kalkulatorja uptime

In kaj, če razpoložljivost pade pod 99,9%? V tem primeru boste prejeli dodatne dobropise – njihovo število bo odvisno od skupne ravni mesečnega zmanjšanja razpoložljivosti:

Mesečna razpoložljivost99,9% – 99,5%99,5% – 99,0%99,0%
Kreditni odstotki10%20%30%

Naj vem za njihovo garancijo za čas SLA, naj’s preverite rezultate preizkusa učinkovitosti. Seveda ne bi mogli biti drugačni – podjetje s tako visokimi cenami ne bi preživelo predolgo, če ne bi’ne ponujajo vrhunskih zmogljivosti za svoje stranke.

Odzivni časi ZDA v bistvu ne obstajajo. Na vzhodni obali se strežnik odzove v 4 ms. London, Sao Paulo, Sydney in Japonska niti ne dosežejo 200 milj. Edini, ki ima slabše rezultate, je Banglore, vendar tudi tam odzivni čas ne dosega povprečja 553 ms.

odzivni časi rackspacea

Kljub temu, da je cena Rackspacea bolj strma, lahko podjetje ponudi uspešnost, ki ji ustreza.

Profesionalni profesionalci

Do zdaj se je podjetje izkazalo za pomembnega igralca v panogi. Pustiti’Poglejte, katere so glavne prednosti, ki jih je vredno predstaviti v tem pregledu Rackspace.

Strokovna podporna skupina

Podjetje se ponaša z eno največjih in najbolj usposobljenih skupina za podporo, ki je na voljo 24/7 po telefonu, e-pošti ali v klepetu v živo.

Z več 3000 namenskih gostujočih inženirjev, pripravljeni so vam zagotoviti kakršno koli podporo morda bo potrebno vaše podjetje. Toda za ceno, ki jo morate plačati, pričakujte, da se boste res razvajali.

strokovnjaki za podporo pregledovanju rackspacea

Odlična zmogljivost strežnika

Gostovalni ponudnik, ki’S sodelovanjem s podjetji Fortune 100 jim ne morem ponuditi povprečne mreže in strojne opreme. Rackspace hitrost strežnika je precej pod povprečjem panoge tako da ne čutite zamude pri nalaganju strani.

In čeprav se izbira ne ujema s začetnim proračunom, lahko velika podjetja izkoristijo hitrosti strežnika Rackspace.

Celovita zaščita pred DDoS

Rackspace obljublja varnost vašega projekta z izvajanjem zaščita na ravni strežnika proti DDoS.

Tudi Center za varnost kupcev deluje 24/7 za spremljanje vseh strežnikov in odzivanje na grožnje.

Storitve prilagojene različnim industrijam in ciljem

Ponudbe Rackspace različne rešitve glede na panogo in cilje. Ne glede na to, ali se razvijate za avtomobilsko, neprofitno ali igralniško industrijo – rešitve so tam.

Če morate obsegati svoje poslovanje, konsolidirati podatkovne centre, oddajati IT ali povečati čas delovanja – Rackspace ponuja tudi rešitve za to.

Rackspace Cons

Seveda sem’m še najti brezhibno gostovanje podjetje. Katere so pomanjkljivosti Rackspacea?’Odločili smo se, da so dovolj pomembni, da jih lahko delimo v tem pregledu Rackspace?

Skrivanje cen Rackspace

Ti lahko’t samo obiščite spletno mesto Rackspace in preverite ceno za katero koli storitev, ki jo želite. Namesto tega’Moral bom se obrnite na njegovo prodajno ekipo in se pogovorite ali prosite za ponudbo.

Upoštevajte pa, da lahko včasih traja veliko časa, da se prebijemo.

Kolikor je lahko koristno, da ne razkrijete vseh svojih kartic, preden se naučite resničnih potreb svojih strank, mislim, da bi bilo bolje, če bi bil Rackspace vsaj nekoliko preglednejši.

Plačane varnostne kopije

Podjetja znašajo velik del prihodkov od prodaje. Ampak popolnoma ne’Ne razumem, zakaj tako profesionalno podjetje Rackspace mora za preprosto varnostno kopiranje dodatno zaračunati.

Če izberete osnovni načrt za oblak, boste morali za mir miru dodati 10 USD na mesec. Ne’ni smiselno, če upoštevamo njihove že tako visoke cene in mesečne minimume, ki jih morate porabiti.

ravni pregledovanja rackspacea

Težko za uporabo

Začenši z nejasnim spletnim mestom Rackspace in uvajanjem v okolje za upravljanje gostovanja, celotna izkušnja ni nekaj, kar bi človek poimenoval prijazno.

Torej, razen če ste izkušen uporabnik, celo iskanje nadzorne plošče Rackspace bo zahtevna naloga.

Pregled Rackspace – razsodba

Rackspace je izjemen ponudnik gostovanja, vendar ni za vsakogar. V tem pregledu Rackspace smo ugotovili, da podjetje ponuja izjemno uspešnost in znanje številnih strokovnjakov.

Vse to seveda pride za ceno.

Storitve Rackspace so drage, stroški pa se hitro seštejejo – in nisem’t celo pregledal cene naprednejših storitev. Tudi brez pomoči strokovnjaka je uporabniški vmesnik videti zmedeno in težko za uporabo.

Če potrebujete izjemno zmogljivost in če imate tako denarna kot tudi profesionalna sredstva, je Rackspace lahko odličen ponudnik.

Prednosti

  • Izjemna zmogljivost
  • Zaščita podjetništva
  • Visoko kvalificirana podporna skupina

Slabosti

  • Plačljive varnostne kopije v osnovnih načrtih
  • Pomanjkanje preglednosti v cenah
  • Regionalne razlike v cenah
Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me