SiteGround pregled

SiteGround je na vrhu svih web hosting lista od 2004. godine. Obećavajući brze poslužitelje, besprijekorno produženje rada i zadivljujuću savršenu korisničku podršku, definitivno je tijekom mnogih godina stekao mnoge obožavatelje..

Budući da je jedan od pružatelja usluga hostinga koji je preporučio WordPress, SiteGround nije imao problema s održavanjem njihove dobre reputacije.

Domaćina pratimo od početka ovog bloga (i koristimo ga i prije toga). Ne bi trebalo biti problema u vezi s kvalitetom i stvarnom korisnošću ovog pružatelja usluga.

Prije nego što se uputite izravno na pojedinosti, pogledajte naš video da saznate o Emitovu iskustvu s SiteGroundom:

Što je SiteGround?

SiteGround je glavna web hosting tvrtka koja ima više 2.000.000 domene na svom računu. Tvrtka nudi zajedničke, WordPress, Cloud, Enterprise i namjenske pakete za hosting poslužitelja. S poslužiteljima raspoređenim na tri kontinenta, SiteGround se definitivno može nazvati ambicioznom tvrtkom.

SiteGround Review - Što je SiteGround

Međutim, WordPress hosting upravo je SiteGround učinio popularnim.

Jednostavna instalacija jednim klikom, besplatni alat za migraciju web mjesta, poboljšana sigurnost, automatska ažuriranja i kvalificirana korisnička podrška zaradili su tvrtku zasluženim odobrenjem samih kreatora WordPressa.

Od tog trenutka, SiteGround nastavlja rasti i obećava jednostavnost korištenja i usluge najviše razine.

Usluge i značajke SiteGround

SiteGround ima veliki popis ponuđenih usluga i mogućnosti.

 • Zajednički web hosting za manje web stranice.
 • WordPress optimizirano hosting za brze performanse.
 • WooCommerce hosting za upravljani doživljaj e-trgovine.
 • Oblak hosting za skalabilnost.
 • Poduzeće-hosting hostinga za prilagođena rješenja.
 • Posvećen poslužitelj za velike igrače.
 • Prodavač hosting za pokretanje vlastite tvrtke.
 • Agencija hosting za upravljanje više web lokacija.
 • Student hosting za niže cijene.

Dodati imena domena na popis i imate usluge hostinga za sve vrste korisnika i za svaku situaciju. Pogledajmo glavne značajke koje dolaze s ovim paketima.

Jednostavni alati za izradu web stranica

SiteGround pruža dvije mogućnosti za pokretanje stranica – prvo možete početi ispočetka ili premjestiti postojeću web lokaciju. Ako gradite novu web lokaciju, dostupno je još više mogućnosti – WordPress, WooCommerce, Izrađivač web stranica Weebly i bilo koja od stotina drugih aplikacija.

Sve je instalirano pomoću a instalacijski program jednim klikom pa čak i korisnici s nula iskustva mogu imati web mjesto koje se prikazuje u nekoliko minuta.

SiteGround Review - Postavljanje web stranice

Takve aplikacije poput WordPressa i WooCommercea, instalirane na prijašnjem, zadane su postavke za sve davatelje usluga. Sustav upravljanja sadržajem najpopularniji je CMS na svim mjestima. Relativno je jednostavan za upotrebu, vrlo moćan i ne manje prilagodljiv.

Ostale popularne opcije poput Dostupni su Magento, Joomla ili Drupal zadane postavke. Ono što je impresivnije je graditelj web mjesta Weebly.

Weebly je jedan od najboljih web graditelja trenutno dostupnih. U SiteGround dolazi unaprijed instalirano. Graditelj je vrlo jednostavan za korištenje i ima puno funkcionalnosti. Možete odabrati jedan od predložaka dionica ili ga preuzeti od trećih dizajnera.

SiteGround Review - Teme za izradu web lokacija

To je sjajna opcija za kompletne početnike kojima je stranica potrebna za kratko vrijeme. Najbolji dio je, Weebly ne zahtijeva nikakve vještine kodiranja izgraditi zadivljujuće i funkcionalno mjesto. Sve se provodi kroz grafičko sučelje povuci i ispusti.

Izrada web stranice postaje proces sličan igri s takvim softverom.

SiteGround je sjajna opcija čak i ako nemate prethodno iskustvo u razvoju. Weebly je sjajan za kompletne početnike, WordPress zahtijeva neko znanje, a postoje i naprednije opcije za kasnije.

Prilagođena upravljačka ploča

Nedavno je SiteGround koristio cPanel kao svoje glavno sučelje za upravljanje hostingom. I bilo je super. Mnogi su korisnici iz razloga razloga izabrali SiteGround.

Međutim, Dobavljač je odlučio stvoriti prilagođeno korisničko područje prilagoditi ga promjenjivim potrebama svojih kupaca. Veza ili ne, prekidač je došao iste godine kada je cPanel povećao cijene.

Tako je i novo sučelje bolje ili lošije od klasičnog i svidjenog cPanela?

Izgleda definitivno bolje, rekao bih. Zapravo, u osnovi ima istu funkcionalnost s nekoliko podešavanja tu i tamo.

SiteGround pregled - korisničko područje i upravljanje

Pogledajte mali pin u gornjem desnom kutu svake funkcije na snimci zaslona. To omogućuje skrivanje opcija koje ne koristite kako bi vaša upravljačka ploča bila čista i još intuitivnija.

S aspekta funkcionalnosti, upravljačka ploča je također jednostavan za upotrebu i prilično zgodan. Lako ćete pronaći sve potrebne konfiguracije za domene, e-poštu, dodatne alate i softver.

SiteGround koristi prilagođenu upravljačku ploču koja pruža iste funkcije svog bivšeg cPanela. Novo korisničko područje dodalo je lijep dizajn i intuitivni upravljački alati.

Različite razine korisničkih računa

Kako je SiteGround prešao s cPanela na korisničku upravljačku ploču, dodala je mogućnost za stvaranje različitih razina korisničkih računa. U vaš tim možete dodati suradnike ili klijente s različitim razinama privilegija.

SiteGround Review - Dodavanje više korisnika, klijenata i suradnika

Izvrstan je dodatak ako imate agenciju ili veći tim programera i dizajnera. Na ovaj način SiteGround osigurava ne samo privatnost, nego i sigurnost web stranice. Osim toga, klijenti se također mogu pridružiti i vidjeti kako funkcionira posao, kao i napraviti promjene.

Dodavanje različitih korisničkih uloga SiteGround-a čini ga vodećim u industriji hostinga koja se brzo širi. To omogućuje timovima programera, vlasnika projekata i dizajnera da rade zajedno bez potrebe za korištenjem jednog računa.

Pitanja brzine – SiteGround Zna

Da bi se web učitavanje brže učitalo, SiteGround uključuje Cloudflare CDN (mrežu za dostavu sadržaja) i vlastiti razvijeni troslojni SuperCacher.

Cloudflare CDN usluga je koja povećava ne samo brzinu web stranice, već ima potencijal povećanja pouzdanosti. Međutim, mjesta koja najviše imaju koristi od CDN-a su ona koja posjećuju publiku iz cijelog svijeta.

Cloudflare CDN stavlja kopiju vaše web lokacije na ogromnu mrežu poslužitelja na svim kontinentima. Na taj se način web stranica može učitati ne samo s glavnog poslužitelja već i sa svih poslužitelja povezanih na mreže.

Cloudflare CDN

To čini učitavanje web mjesta sa servera koji je posjetitelju najbliži. Bliža lokacija znači smanjena kašnjenja i povećana brzina učitavanja web stranica.

Također, ako se jedan poslužitelj pokvari, drugi se može pridružiti i spasiti ga od zastoja.

Predmemorija je još jedna sjajna usluga za koju se zna da povećava vrijeme učitavanja web stranica značajno i nalazi se na popisu bitnih stvari prilikom izrade web mjesta.

SiteGround je razvijen alat radi na 3 razine (dostupan je samo prvi s najjeftinijim planom) – statički, memcached i dinamičan.

 • Statični predmemorija funkcionira sa statičkim sadržajem web mjesta. Nakon što se stranica učita, slike, CSS, Java skripte itd. Stavljaju se u RAM-u poslužitelja. Djeluje mnogo brže, pa će se nakon što se ponovo dobije zadana stranica učitati znatno brže.
 • Memcached sprema rezultate keširanja iz baze podataka u RAM. Dakle, RAM je još jednom u mogućnosti isporučiti te sadržaje mnogo brže.
 • Dinamični predmemorija čitavu web stranicu uzima u predmemoriju – ne samo njene zasebne dijelove. U stanju je predmemorirati dinamične dijelove sadržaja kao što su pozadine koja se geografski mijenjaju za globalne korisnike koji se neprestano mijenjaju i stavljaju ga u RAM, pružajući tako brzo vrijeme učitavanja stranica.

U kombinaciji, obje usluge mogu pružiti nevjerojatne rezultate za korisnike.

SiteGround razumije važnost vremena učitavanja web mjesta i uključuje 2 vrhunske usluge za svoje korisnike. Cloudflare CDN brže učitava web mjesta za globalnu publiku, dok SuperCacher koristi čitav potencijal RAM-a za brzu isporuku sadržaja stranica.

Rezultati izvedbe SiteGround

Za ovaj pregled SiteGround uspoređivao sam performanse davatelja usluga tijekom vremena. Tijekom posljednja 4 mjeseca, vidio sam postupno opadanje njegovih performansi, ali čini se da se stabilizira Vrijeme odziva 976ms.

SiteGround pregled - rezultati uspješnosti za 2019. godinu

Uptime je ostao vrlo impresivan. Tijekom nešto više od 4 mjeseca, SiteGround je imao samo 3 otkaza što je rezultiralo 14 minuta stanke. Sve je to izjednačeno u 99,99% produženog rada. Imajte na umu, davatelj usluga ima standardni 99,9% SLA.

Ali tu dolazimo do "pad" dio.

Vrijeme odziva 976ms definitivno nije ono za što se korisnici prijavljuju. Naši najbolji pružatelji usluga prosječno su ispod 500ms. I SiteGround je u prošlosti bio naš najbolji pružatelj usluga.

Prethodni rezultati bili su mnogo bolji. Mi koristili su vremena odziva ispod 200 ms diljem svijeta. Ovo su rezultati iz vremena kad smo počeli koristiti davatelja usluge:

Dakle, što se dogodilo?

SiteGround je koristio politiku ne pretrpanja svojih poslužitelja. Time se osiguralo da se performanse poslužitelja zadržavaju na vrhu oblika. Možda samo pretpostavljam da su se s golemim rastom tvrtke stvari promijenile.

Na sreću, produženje rada i dalje ostaje stabilno. Čini se da vrijeme odgovora ne utječe mnogo na svjetlija mjesta.

Naša web stranica WordPress s nekoliko komada sadržaja i zadanom temom djeluje vrlo dobro u smislu vremena učitavanja. StranicaSpeed ​​ocjena je A, a YSlow je B. Potpuno se učitava u 1,9 sekundi. U osnovi prazno mjesto – lijep rezultat.

SiteGround test brzine

Ovaj rezultat pokazuje da je WordPress softver koji radi na SiteGround poslužiteljima dobro optimiziran. Stoga opravdava podršku tvorca platforme. Međutim, možda ćemo vidjeti mnogo bolje rezultate ako je vrijeme reakcije poslužitelja bilo bolje.

Zamislite da se povučete jednu sekundu iz "potpuno opterećeno vrijeme." SiteGround bi izgledao mnogo brže.

Trenutni rezultati izvedbe na SiteGround pokazuju a stabilan pad domaćina. Iako je prije bio jedan od najbržih domaćina, čini se da se usluga trenutno bori.

WebGround cijene

SiteGround ima iste cijene i za dijeljene i za WordPress planove s najjeftiniji košta 3,95 dolara mjesečno. Ostali su planovi 5,95 dolara mjesečno i 11,95 dolara mjesečno prema tome.

Cijene dijeljenog hostinga na web lokaciji

Svi planovi uključuju nesmereni prijenos podataka, intuitivnu upravljačku ploču, neograničene baze podataka, račune e-pošte, kao i automatizirane sigurnosne kopije, CDN i sigurnosne alate.

Uključimo i šifriranje SSL-ova. Verzija WordPress planova za dijeljenje hostinga uključuje posebne značajke platforme kao što su automatska ažuriranja i podrška za WP.

 • StartUp plan za 3,95 USD mjesečno uključuje 10 GB SSD-a, hosting za 1 mjesto i nivo 1 SuperCacher.
 • GrowBig za 5,95 dolara mjesečno može ugostiti neograničene web stranice s 20 GB SSD prostora, punim SuperCacherom, sigurnosnim kopijama na zahtjev, postavljanjem i besplatnim profesionalnim prijenosom web mjesta.
 • GoGeek za 11,95 dolara mjesečno pruža SSD za pohranu od 30 GB, podršku prioriteta, hosting s bijelim oznakama i unaprijed instalirani Git.

Cijene se čine malo visokim za prilično malu količinu resursa. Međutim, premium značajke kao što su hosting e-pošte, sigurnost i dnevne sigurnosne kopije dobro se nadoknađuju.

Ipak jedna stvar. Cijene koje vidite uvodno – nakon prvog razdoblja naplate (1, 12, 24 ili 36 mjeseci) naplatit će vam se više nego dvostruko.

 • StartUpovi 3,95 USD pretvaraju se u 11,95 USD.
 • GrowBig raste s 5,95 na 19,95 dolara mjesečno.
 • GoGeekovih 11,95 USD povisit će se na 34,95 dolara.

Prilično nečuveno, ha? S pozitivne strane, nema povećanja cijena bez obzira da li odaberete 12 ili 36 mjeseci. U isto vrijeme, mjesečna ponuda nije sjajna – ima 14,95 $ naknada za postavljanje.

Ime domene nije uključeno. Jednostavan .com TLD koštat će oko 14,95 USD prve godine.

Odabirom SiteGround-a, imajte na umu da su cijene predodređene za povišenje. No razumijem zašto je to tako popularno – davatelj osigurava svaki plan nenadmašnim popisom značajki, alata i usluga. Uživajte u konkurentnim cijenama dok traje.

SiteGround je prilično skupa opcija koji će vremenom biti skuplji. U isto vrijeme, pruža brojne premium usluge i izvrsnu korisničku podršku koja nadoknađuje taj veliki rez vašeg bankovnog računa.

Služba za korisnike SiteGround

SiteGround ima 4 glavna načina dobivanja pomoći – baza znanja, podrška 24 sata dnevno, podrška putem telefona i e-pošte. Davatelj obećava "gotovo da nema vremena čekanja" na chatu uživo, 2 minute čekanja za telefonsku podršku i 15 minuta odgovora na e-poštu.

Opcije korisničke podrške SiteGround

Mnogo SiteGround recenzija spominje korisničku uslugu. Mnogo njih se slaže da je to jedna od glavnih prednosti tvrtke. Da bih vidio je li uistinu dobar kao što mnogi kažu, testirao sam korisničku podršku. SiteGround, kao što bi trebao, pokušava prije svega usmjeriti kupce na njihovu bazu znanja.

Baza znanja je vrlo temeljita – naći ćete obje osnovne "početak" tutorijali i napredniji vodiči.

Izbornik “Podrška” pokušava vas uputiti u najbolju moguću mogućnost korisničke usluge.

Jednom kada konačno odlučite, bit ćete u kontaktu s predstavnikom servisa za korisnike SiteGround. Ovako su to učinili kada sam ih pokušao testirati:

Procjena telefonske usluge

Ovisno o vašoj IP lokaciji, dat će vam se odgovarajući telefonski broj za pozivanje. Linija koju sam nazvao trebalo mi je oko 40 sekundi da mi objasni svoje početne mogućnosti i samo 15 sekundi za povezivanje. Obaviješten sam da jesam "prvi na redu" – Ne znam je li to bilo istina ili nije, ali vrijeme čekanja je bilo sjajno.

Reprezentativac s kojim sam bio u vezi bio je vrlo uljudan, ali ne i potpuno upućen. Međutim, nakon nekog vremena, bili smo na istoj stranici i sve je teklo glatko. Općenito, uz sjajna vremena čekanja i dobru kvalitetu poziva, ovo je pogodna opcija za ljude koji vole ovakvu vrstu podrške.

Procjena usluge karata

Glavna stvar koju sam ovdje testirao je vrijeme njihovog odgovora. Što se brže odazovu, to je prikladnije slanje karte umjesto telefonskog poziva ili prijave u chat chat.

Kao što vidite, trebalo je samo 2 minute da odgovore. To je znatno manje od njihovog reklamiranog 10-minutnog vremena odziva i sveukupno, to je sjajan rezultat.

Ova izvedba trajala je kroz mnogo mjeseci. Ovaj se pregled SiteGround neprestano ažurira – sada tvrtka nije propustila ni jedan odgovor, lako je odgovarao na zahtjeve za korisničku podršku..

Procjena usluge chat

Dok sam radila SiteGround pregled chat usluga, morao sam procijeniti tri stvari. Prvo, pričekajte vrijeme. Što kraće moram čekati da se reprezentativac pojavi, to bolje. Drugo, nadala sam se da će agent za usluge kupcima biti dobro upućen: nema smisla razgovarati s nekim tko ne može pomoći.

I na kraju, procjenjivao sam ljudski kontakt.

Ljudi koji se obraćaju službama za korisnike često se izgube, ne znaju što učiniti ili nemaju pojma što odabrati. Osoba koja je sposobna održati poštujući, a opet poznat i prijateljski stav bila bi savršena. To sam saznao:

U pogledu vremena čekanja, SiteGround je bio nevjerojatan. Manje od jedne minute čekanja u svih 10 razgovora koje sam imao u različito doba dana i tjedna.

I agenti za korisničku podršku nisu imali problema na većinu pitanja, odgovorili su na nju s lakoćom.

Možete reći da su predstavnici usluge SiteGround korisni: oni imaju vlastito iskustvo, a ne samo da se oslanjaju na informacije sa stranice Često postavljana pitanja.

I na kraju, procjenjivao sam ljudski kontakt. Bilo ga je dosta. Zapravo klikom na sliku bilo kojeg agenta vidite njihovu biografiju – kada su počeli raditi u SiteGroundu, kakvi su, koji su im hobiji. Izvrstan je osobni dodir koji obogaćuje iskustvo i čini vas vrijednim ljudi koji vam pokušavaju pomoći.

Također treba reći da sam tijekom svih tih razgovora upoznao puno sjajnih ljudi koji su bili angažovani i proaktivni. SiteGround recenzije su apsolutno ispravne. Ovaj domaćin dobiva najviše ocjene za korisničku podršku na svim platformama – ulaznicama, telefonu i chatu uživo.

SiteGround dobiva stopostotnu stopu zadovoljstva korisnika u odjelu za korisničku podršku, ne bez razloga. Agenti su vješti, prijateljski raspoloženi, profesionalni i vremena čekanja u osnovi ne postoje.

SiteGround pregled – zaključak

Prilično se miješam u ovaj pregled web stranice. Tvrtka definitivno još uvijek jest jedan od vođa web hostinga posebno kad je riječ o WordPress hostingu. Nudi tonu inovativnih alata odmah iz okvira, dok drugi davatelji teže naplaćuju iste usluge.

Podrška korisnicima je liga. To je ono što čini SiteGround – SiteGround. Svaka interakcija je ugodna i produktivna. Agenti su kvalificirani i nema dugog vremena čekanja za pomoć.

S druge strane, SiteGround nije savršen.

Posljednjih mjeseci počeli smo se viđati s tim izvedba ide nizbrdo. Isti su spomenuti i ostali korisnici. Dakle, iako su prethodna vremena odgovora SiteGround bila vodeća u industriji, tvrtka ima neke poslove koje treba uraditi kako bi se nadoknaditi druge.

Cijene su također na višoj strani. Pogotovo ako pogledate obnove.

Ono što i dalje ostaje besprijekorno je produženje rada – tvrtka uspijeva prosječno prijeći jamstvo za produžnicu.

Da zaključim, SiteGround je sjajna tvrtka koja nudi neke od najboljih alata i značajki na raspolaganju. Istodobno, radujem se poboljšanju performansi domaćina. Za sada postoje mnogi pružatelji usluga koji nude brži web hosting i sjajne funkcije.

Kakva su vaša iskustva s SiteGroundom? Podijelite svoje misli u odjeljku za komentare dolje!

prozodija

 • Višestruke lokacije poslužitelja
 • Snažan sigurnosni paket
 • Izvrsna korisnička podrška

kontra

 • Ograničen prostor na disku
 • Skupa obnove
 • Pad performansi
Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me