WordPress.com pregled

WordPress je vjerojatno najveće ime u izradi web stranica i hostingu web stranica – i lako je razumjeti zašto.

Tijekom godina WordPress je prihvatio beskrajan popis značajki, dodataka i prilagodljivih dijelova, više nego bilo koji drugi graditelj web stranica koje poznajem (i vjerujte mi, iskusio sam prilično puno).

WordPress.com (ne brkati s WordPress.org) je osobna platforma za izgradnju web stranica i blogova koja nudi sve što vam može trebati za vašu internetsku prisutnost.

U ovom pregledu WordPress.com bavit ću se glavnim značajkama WP.com-a i pokušat ćemo vidjeti zašto je ovo najpopularnija platforma za pokretanje mrežnih projekata.

Drhtanje ruku s WordPress.com

Postoje dvije verzije programa WordPress – WordPress.com i WordPress.org. Samo da pojasnimo i izbjegnemo zabune prije nego što krenemo naprijed, ovo je pregled WordPress.com.

Ukratko, WordPress.com može vam pomoći u izradi i hostovanju vaše web stranice, ali nije tako fleksibilan i prilagodljiv kao WordPress.org. WordPress.org je otvoreni izvor i možete ga besplatno koristiti i prilagoditi na bilo koji način koji želite.

Želite saznati više? Pogledajte našu usporedbu između WordPress.org i WordPress.com. Ako ste lijepo uhvaćeni, nastavimo.

wordpress-pregled-3WordPress je započeo kao platforma za bloganje 2003. godine, što objašnjava zašto WordPress.com ima tako izvrsne značajke za bloganje. Ono što me je posebno zaokupilo, bila je mogućnost dodavanja tima koji može doprinijeti vašem blogu.

Ali tu se dobre stvari ne završavaju. Još jedna divna stvar u WordPressu je ta što se prilagođava vašim potrebama.

Uz to se vratimo na WordPress.com jer je heroj ove recenzije. Želio bih započeti tamo gdje bi bilo koji korisnik, a to je s prijavom.

Da biste odredili svoje mogućnosti i koliko vam je potrebna pomoć, WordPress će vas pitati koliko ste iskusni (ocjena 1-5). Čak i iskusnijim web graditeljima preporučujem odabir niže ocjene samo da biste započeli.

Tada možete odabrati domenu vaše web lokacije.

Besplatna verzija uključuje samo poddomene WordPress.com.

Ako ste zadovoljni .blog imenom domene i pruženim značajkama, ovaj paket koštat će 5 USD mjesečno (plaća se godišnje i uklanjat će WordPress oglase, pružit će vam dodatni prostor za pohranu i podršku e-pošte.

cijene wordpress com-a

Za početnike WordPress-ova administratorska ploča može izgledati zastrašujuće, ali ne bojte se, jer je stvarno osjetljiva i lako se prihvatiti.

wordpress-pregled

WordPress nudi preko tristo tema, od kojih su neke nedostupne besplatnom i osobnom planu. Bez obzira na to, svaka tema dolazi sa vlastitim postavkama prilagodbe i demo prikazom koji će vam pomoći da najbolje iskoristite svoj dizajn.

Za razliku od većine web graditelja, WordPress nije jednostavan uređivač povuci i spusti. Umjesto toga, to je uređivač oblika koji razdvaja sadržaj od dizajna. Ovaj način uređivanja može potrajati malo vremena da se previše naviknete, posebno za neiskusne korisnike koji su navikli na jednostavan uređivač povuci i ispusti.

Pogledajmo neke WordPress dodatke da vidimo kako mogu transformirati vašu web lokaciju.

Raznolikost WordPress dodataka

WordPress dodaci su ključna i važna značajka za sve tvrtke. Ova je značajka dostupna korisnicima koji nadograde na WordPress pro plan.

wordpress-2-pregled

Dodaci su poput aplikacija za vaše web mjesto u WordPressu, a postoji na hiljade koje možete izabrati. To je vjerojatno najvrjednija i najimpresivnija značajka WordPress-a.

Neki od WordPress dodataka pružaju samo određene značajke. Međutim, dodaci kao što je WooCommerce imaju vlastiti ekosustav dodataka i tema – i osjećaju se kao platforma izgrađena na vrhu platforme.

Dodaci također mogu poboljšati vaš SEO. Yoast je još jedan popularni dodatak koji će vam pomoći poboljšati vaš sadržaj kako bi poboljšali ljestvicu na vašoj tražilici.

Zapravo, ako imate nekih pitanja o tome kako instalirati najkorisnije WordPress dodatke, spremni smo vam pomoći!

WordPress.com cijene

WordPress nudi svojim klijentima jednu mogućnost pretplate: mjesečno – ali se naplaćuje godišnje.

planovi se kreću od 0,00 do 25,00 dolara mjesečno, ovisno o tome koji paket odaberete. Što je plan skuplji – to ćete dobiti bolje značajke.

Ovdje su WordPress planovi detaljnije:

BesplatnoosobniPremijaPoslovanje
Cijena$ 0.00$ 5.00$ 8,00$ 25.00
Prostor na disku3GB6GB13 HRNeograničen
Širina pojasaNeograničenNeograničenNeograničenNeograničen
Broj predložaka15+15+svisvi
Prilagođena domenacustomdomain.wordpressDaDaDa
Besplatna domenaDaDaDaDa
podrškaForum zajedniceE-mail & Live ChatE-mail & Live ChatE-mail & Live Chat
CSS uređivanjeNeNeDaDa
eCommerceNeNeNeDa (s dodatkom)
Oglasi se prikazujuDaNeNeNe

Kao što vidite, WordPress može mnogo toga ponuditi. Početi sa, njihov je besplatni plan odličan za pojedince koji žele izgraditi impresivno web mjesto ili blog.

Međutim, zbog nedostatka same podrške, izbjegao bih slobodan plan i skočio ravno na osobni.

Premijski plan najpopularniji je po 8,00 USD mjesečno. Dolazi s 13 GB prostora za pohranu, naprednim mogućnostima dizajna, CSS uređivanjem i velikim izborom značajki podrške. Dodatne značajke uključuju prijenos HD videa i značajku bez oglasa. Sasvim je lako shvatiti zašto je ovaj paket toliko popularan.

Želim to dodati u svoju kratku recenziju premium WordPressa ovo je izvanredan paket za poduzetnike ili slobodnjake.

wordpress-4-pregled

Konačni plan (posao) procjenjuje se na 25,00 USD mjesečno, što je izvrsno za bilo koju malu tvrtku. Sami dodaci čine ovaj plan izvrsnom vrijednošću za novac, a ako njegove beskrajne mogućnosti usporedite s drugim web programerima, kao što je Squarespace, postoji samo jedan pobjednik (i to je WordPress).

Ako ste odlučni pokrenuti internetsku trgovinu, WordPress može također ponuditi nešto.

Evo paketa WordPress optimiziranih za mrežno poslovanje:

wordpress pregled e-trgovine

Jednostavno plaćanje za 8,00 USD omogućit će vam dodavanje gumba za opcije kreditne i debitne kartice

Višenamjenski plan poslovnih stranica za 25 $ mjesečno nudi sve dodatke, teme, analitiku i pohranu koji su vam potrebni za uspješnu trgovinu e-trgovine.

Paket iskustva putem e-trgovine za 45,00 USD mjesečno pruža cjelovito iskustvo internetske trgovine na jednom mjestu i uključuje premium integraciju, omogućavajući vašem poslovanju da se proširi.

Performanse WordPressa

Da bih dovršio performanse WordPressa, pokrenuo sam nekoliko testova kako bih provjerio koliko je uspješan u brzinskom polju.

wordpress-pregled-5

To je bio prilično prosječan rezultat, pa ne mogu reći ništa previše dobro ili loše u vezi sa brzinom WordPressa, jer to potpuno ovisi o mjestu na kojem se nalazite.

Završne misli iz moje WordPress recenzije

jan moje iskustvo korištenja WordPress.com, bilo je samo sjajno. Postoji vrlo malo nedostataka i većina ih dolazi iz krivulje učenja.

Prepuna je izvanrednih značajki (od kojih su neke besplatne), a budući da postoji WordPress dodatak za gotovo sve, možete prodavati, graditi, blogirati, donirati, popis se nastavlja.

Za pojedince koji žele privlačan blog, a za male tvrtke koje žele web mjesto koje definira karijeru – recite ‘bok’ WordPressu. Gotovo je nemoguće pogrešiti, ali nedostatak značajki podrške malo ga spušta.

Ako se potrudite za WordPress, slobodno ostavite svoje vlastite WordPress recenzije i iskustva u nastavku.

prozodija

  • Na raspolaganju je potpuno besplatan plan
  • Velika raznolikost dodataka
  • 300+ jedinstvenih predložaka
  • Neograničena pohrana

kontra

  • Može se činiti kompliciranim za početnike
  • Nema korisničke podrške s besplatnim planom
Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me