Веб.цом Ревиев

Покретање веб странице може бити узбудљиво – али без правих алата може бити врло стресно и дуготрајно искуство.

Овде би требало да помогну програмери веб страница: омогућавају вам да у сатима направите визуелно пријатне и корисничке странице, чак и без искуства са развојем веб локација..

Годинама је то покушавало учинити веб.цом. Веб.цом је познати програмер веб локација, фокусиран на помагање малим предузећима да се повезују на мрежи и расту посао. Нуди 3 плана, с фокусом не само на изградњи веб странице, већ и на маркетингу и продаји на мрежи.

Али, да ли је веб.цом добар? У овом прегледу тестираћемо Веб.цом и видећемо да ли вреди вашег времена и новца.

Шта је Веб.цом

Веб.цом је компанија која пружа алатку за прављење и пуштање веб локација за редовне веб странице као и за Интернет продавнице. Уз то, обухвата и неколико области: домене, хостинг, дизајн веб страница, ССЛ сертификати и маркетиншке услуге.

Са овим спектром услуга, веб.цом жели бити све што ће требати малом бизнису.

преглед веб градитеља

Овај провајдер је основан пре 20 година, а његова популарност је нестала – сада су га претекла имена као што су Вик и Веебли. Да ли је ово заслужено? Да ли је веб.цом реликвија прошлости или дијамант у грубој форми? Најбољи начин да то видимо је да сами тестирамо све.

У овом прегледу веб.цом, ја ћу процењивати њихове веб буилдер пакети на основу цене, карактеристика и корисничке подршке. Да видимо како то иде.

Веб.цом Цене

Планови за изградњу веб локација за Веб страницу почињу од 1,95 долара месечно. Ако додате неке додатне функције, цене се повећавају и до 3,95 УСД месечно. То је изузетно јефтино! Али само на први поглед – јер је у ствари та схема цена врло прикривена.

Веб.цом има ужасну политику обнављања и нема другог начина да се то постави.

Супер ниска цена је важи само први месец. После тога, најјефтинији план коштат ће вас 22,95 долара, и биће вам наплаћено одмах након првог месеца.

То је преко 1000% повећање цене!

Ево три плана за прављење веб локација:

  • Вебсите Буилдер – $ 1,95 за први месец, достиже $ 22,95. Пружа алатку за израду веб локација "стотине изгледа дизајна".
  • Веб страница и Интернет маркетинг – 2,95 долара, иде на 32,95 долара. Градитељ веб страница са маркетиншким алатима за прикупљање промета. Такође, СЕО консултације.
  • Веб локација, маркетинг и продавница – 3,95 долара, иде и до 39,95 долара. Градитељ веб страница са функцијама веб продавнице.

Већина веб страница на критике углавном се жали обнављање цене. Али у суштини, то је то сајт за прављење веб локација са ниском ценом суђења за месец дана.

А ти трошкови су толико скривени, те информације могу лако пропустити приликом пријаве. Оно што вам неће недостајати, веома је скупа аутоматизована претплата коју не желите.

Узгред, гледајући детаље највишег плана веб.цом, испоставило се да заправо постоје само два пакета заснована на програмерима. Последњи план е-трговине је само средњи пакет са додатком е-трговине.

Међутим, све се своди на квалитет карактеристика, па погледајмо.

Шта добијате са Веб.цом

Са градитељем веб страница за превлачење и повлачење веб страница, требало би да имате једноставан начин за покретање веб локације.

Добављач обећава стотине дизајна веб страница, хиљаде бесплатних слика и прилагодљив текст и слику. То су врло основне карактеристике које апсолутно сваки градитељ веб страница мора да има.

Тако, шта вам доноси хостинг пакет од 22,95 УСД / месечно?

  • Бесплатна регистрација домена
  • Градитељ веб страница са којима треба сарађивати
  • Различити предлошци веб локација

Нажалост, чини се да листа понуђених функција не оправдава до сада огромне цене.

Са стране напомена, куповина је протекла без проблема – није било проблема или неправилности у плаћању.

Међутим, имао сам проблема са повезивањем властитог имена домена са његовом услугом. То је зато што изгледа да Веб.цом нема послужитеља имена. Али након успешног разговора са њиховим представником за подршку за ћаскање, успео сам да повежем свој домен преко ИП адресе.

После повезивања са мојим налогом, прво што сам се упознао било је избор шаблона.

Веб.цом нуди велики избор шаблона. Групирани су у различите сврхе и свака може имати мале модификације боја и фонтова.

Међутим, многи од ових образаца су веома застарели. Иако се чинило да већина предложака циља на неку врсту "професионални" погледајте, они свуда посматрају питања композиције, фонтова, слика, па чак и колорних шема.

Срећом, рад са градитељем је био лак. Плоча је удобна за употребу и омогућава постављање предмета у било којем редоследу.

Али чак је било неких проблема, одређене опције менија нису биле на месту и објекти се не поклапају савршено. Због тога цела страница изгледа мало недовршено и аматерски, без обзира колико се трудили.

Овај градитељ веб страница дефинитивно има пуно прилагођених опција за даље унапређење. Али у целини се не приближава ономе што нуде други произвођачи веб локација.

Веб.цом корисничка подршка

Веб.цом има корисничку подршку путем уживо ћаскање или телефон. Такође, наћи ћете база знања. Обухвата основна питања са детаљним објашњењима и детаљним упутама.

Тхе уживо ћаскање је спреман да помогне у било којој фази изградње веб странице. Оно што је такође било лепо, није било времена за редове чекања – и иако су ме представници стално упућивали у базу знања, а понекад су били спори за одговор, уопште нисам имао великих проблема.

Све док нисам одлучио да откажем услуге.

Док сам покушавао да откажем рачун, није успело. Наплаћен сам додатни месец. Да бих се отказао сигурно, назвао сам службу за кориснике на њихов телефон. И изненађујуће, због верификације, од мене се тражи да кажем шифри за свој рачун представнику.

То је веома сличан проблем с којим сам се сусрео током прегледа Нетворк Солутион – то је компанија веб.цом. И тамо сам, да бих купио услуге, морао да кажем корисничкој подршци податке о мојој картици, укључујући бројеве са задње стране и датум истека.

Све у свему, такав процес је невероватно необичан, застарео и потпуно опасан. И то је врло добар пример колико је у ствари заглавила претходна веб страница.

Перформансе веб.цом

Веб.цом је решење веб страница у једном. То значи да ћете добити платформу за изградњу вашег вебсајта, а добиће и сервере на којима ће моћи да смешта вашу веб локацију.

А сервери су пресудни део произвођача веб страница – јер ће они одредити колико се брзо учитава веб локација и колико често се покреће. Брзо учитавање, увек доступна веб локација једнако је срећним посетиоцима.

Дакле, да бих проверио перформансе, надгледам своју веб локацију више од 22 дана. А гледајући време реакције веб.цом, ствари и нису тако лоше.

Време одзива веће од 500 мс је негде око просека индустрије. Лоше је од препоручених Гоогле-ових 200 миља, али ипак прилично добро.

Када говоримо о временским приликама, сервери веб.цом се покрећу за око 99,96% времена.

То није лоше – то значи да веб сервери у просеку раде 4 минута недељно. То је испод индустријског стандарда од 99,98%, али не много.

Дакле, перформанс веб.цом није нешто што би надокнадило његове осредње дизајнерске карактеристике. Али у целини, није превише лоше.

Преглед веб страница – закључак

Веб.цом је ветерани – и нажалост, време је да се повуче. Заиста је тешко пронаћи било какве стварне прилике када говоримо о овом производу.

Предлошци не изгледају као да су направљени у години која почиње с "2". Иако једноставно, дизајнерско искуство не помаже ни у прављењу лепих веб локација.

Затим постоји грозна структура цена, наизглед дизајнирана управо тако да завара људе да троше више. А трешња на врху је чињеница да ваши лични подаци уопште нису сигурни – а вашу лозинку зна представник сервиса за ћаскање.

Ако тражите градитеља веб страница, постоји много више могућности за бирање. Не само да би били јефтинији, већ би били и бољи на сваки замислив начин. Све у свему, не могу препоручити веб.цом из било којег разлога, осим да искусим интернет као што је то изгледало пре 15 година.

Прос

  • Приличне перформансе сервера

Цонс

  • Стари дизајн интерфејса
  • Огромни трошкови обнове
  • Лоше мере безбедности
Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me