Αναθεώρηση WordPress.com

Το WordPress είναι πιθανώς το μεγαλύτερο όνομα στη δημιουργία ιστότοπων και τη φιλοξενία ιστότοπων – και είναι εύκολο να καταλάβουμε γιατί.

Με τα χρόνια, το WordPress έχει υιοθετήσει μια ατελείωτη λίστα χαρακτηριστικών, προσθηκών και προσαρμόσιμων ανταλλακτικών, περισσότερο από οποιονδήποτε άλλο δημιουργό ιστότοπων που γνωρίζω (και πιστεύω ότι έχω βιώσει αρκετά).

Το WordPress.com (δεν πρέπει να συγχέεται με το WordPress.org) είναι μια προσωπική πλατφόρμα δημιουργίας ιστοτόπων και ιστολογίων που προσφέρει ό, τι χρειάζεστε για την παρουσία σας στο διαδίκτυο.

Σε αυτήν την αναθεώρηση του WordPress.com, θα ρίξω μια ματιά στις κύριες λειτουργίες του WP.com και θα προσπαθήσουμε να δούμε γιατί αυτή είναι η πιο δημοφιλής πλατφόρμα για την έναρξη διαδικτυακών έργων.

Χειραψία με το WordPress.com

Υπάρχουν δύο εκδόσεις του WordPress – WordPress.com και WordPress.org. Απλώς για να διευκρινιστεί και να αποφευχθεί οποιαδήποτε σύγχυση πριν προχωρήσουμε, Αυτή είναι μια κριτική WordPress.com.

Εν ολίγοις, το WordPress.com μπορεί να σας βοηθήσει να δημιουργήσετε και να φιλοξενήσετε τον ιστότοπό σας, αλλά δεν είναι τόσο ευέλικτο και προσαρμόσιμο όσο το WordPress.org. Το WordPress.org είναι ανοιχτός κώδικας και μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε δωρεάν και να το προσαρμόσετε με όποιον τρόπο θέλετε.

Θέλετε να μάθετε περισσότερα; Δείτε τη σύγκριση WordPress.org έναντι WordPress.com. Εάν είστε καλά, τότε ας συνεχίσουμε.

wordpress-κριτική-3Το WordPress ξεκίνησε ως πλατφόρμα blogging το 2003, που εξηγεί γιατί το WordPress.com έχει τόσο εξαιρετικές δυνατότητες blogging. Αυτό που με τράβηξε ιδιαίτερα, ήταν η επιλογή να προσθέσω μια ομάδα που μπορεί να συνεισφέρει στο ιστολόγιό σας.

Αλλά τα καλά πράγματα δεν τελειώνουν εκεί. Ένα άλλο υπέροχο πράγμα για το WordPress είναι ότι προσαρμόζεται στις ανάγκες σας.

Τούτου λεχθέντος, ας επιστρέψουμε στο WordPress.com καθώς είναι ο ήρωας αυτής της κριτικής. Θα ήθελα να ξεκινήσω από ό, τι θα έκανε οποιοσδήποτε χρήστης, και αυτό γίνεται με την εγγραφή.

Για να προσδιορίσετε τις δυνατότητές σας και πόση βοήθεια χρειάζεστε, το WordPress θα σας ρωτήσει πόσο έμπειροι είστε (βαθμολογία 1-5). Ακόμη και για έμπειρους κατασκευαστές ιστού, θα συνιστούσα να επιλέξετε την χαμηλότερη βαθμολογία για να ξεκινήσετε.

Στη συνέχεια, μπορείτε να επιλέξετε τον τομέα του ιστότοπού σας.

Η δωρεάν έκδοση περιλαμβάνει μόνο έναν υποτομέα WordPress.com.

Εάν είστε ικανοποιημένοι με το όνομα τομέα .blog και τις παρεχόμενες δυνατότητες, αυτό το πακέτο θα κοστίζει 5 $ ανά μήνα (πληρώνεται ετησίως και θα αφαιρεί διαφημίσεις WordPress, θα σας προσφέρει επιπλέον χώρο αποθήκευσης και υποστήριξη μέσω email.

τιμές wordpress com

Για αρχάριους, το πλαίσιο διαχείρισης του WordPress μπορεί να φαίνεται τρομακτικό, αλλά μην φοβάστε, καθώς είναι πραγματικά ανταποκρινόμενο και εύκολο να το αποκτήσετε.

wordpress-κριτική

Το WordPress προσφέρει πάνω από τριακόσια θέματα, μερικά από τα οποία δεν είναι διαθέσιμα με το δωρεάν και προσωπικό πρόγραμμα. Ωστόσο, κάθε θέμα διαθέτει τις δικές του ρυθμίσεις προσαρμογής και ζωντανή επίδειξη, για να σας βοηθήσει να αξιοποιήσετε στο έπακρο το σχέδιό σας.

Σε αντίθεση με τους περισσότερους κατασκευαστές ιστού, το WordPress δεν είναι ένας απλός επεξεργαστής μεταφοράς και απόθεσης. Αντ ‘αυτού, είναι ένα πρόγραμμα επεξεργασίας βάσει φόρμας που διαχωρίζει το περιεχόμενο από τη σχεδίαση. Αυτός ο τρόπος επεξεργασίας μπορεί να χρειαστεί λίγο χρόνο για να συνηθίσει, ειδικά για άπειρους χρήστες που έχουν συνηθίσει σε έναν απλό επεξεργαστή μεταφοράς και απόθεσης.

Ας ρίξουμε μια ματιά σε μερικές από τις προσθήκες WordPress για να δούμε πώς μπορούν να μεταμορφώσουν τον ιστότοπό σας.

Ποικιλία προσθηκών WordPress

Τα πρόσθετα WordPress είναι ένα βασικό και σημαντικό χαρακτηριστικό για όλες τις επιχειρήσεις. Αυτή η δυνατότητα είναι διαθέσιμη σε χρήστες που κάνουν αναβάθμιση στο πρόγραμμα Pro WordPress.

wordpress-κριτική-2

Οι προσθήκες είναι σαν εφαρμογές για τον ιστότοπό σας στο WordPress και υπάρχουν χιλιάδες για να διαλέξετε. Αυτό είναι ίσως το πιο πολύτιμο και εντυπωσιακό χαρακτηριστικό του WordPress.

Ορισμένες από τις προσθήκες WordPress παρέχουν μόνο συγκεκριμένες δυνατότητες. Ωστόσο, προσθήκες όπως το WooCommerce έχουν το δικό τους οικοσύστημα προσθηκών και θεμάτων – και αισθάνονται σαν μια πλατφόρμα χτισμένη στην κορυφή της πλατφόρμας.

Τα πρόσθετα μπορούν επίσης να βοηθήσουν στην ενίσχυση του SEO σας. Το Yoast είναι ένα άλλο δημοφιλές πρόσθετο που θα σας βοηθήσει να βελτιώσετε το περιεχόμενό σας για να βελτιώσετε την κατάταξη της μηχανής αναζήτησης.

Στην πραγματικότητα, εάν έχετε κάποιες ερωτήσεις σχετικά με τον τρόπο εγκατάστασης των πιο χρήσιμων προσθηκών WordPress, είμαστε έτοιμοι να βοηθήσουμε!

Τιμές WordPress.com

Το WordPress προσφέρει στους πελάτες του μία επιλογή συνδρομής: ανά μήνα – αλλά χρεώνεται ετησίως.

ο τα προγράμματα κυμαίνονται από 0,00 $ έως 25,00 $ ανά μήνα, ανάλογα με το πακέτο που θα επιλέξετε. Όσο πιο ακριβό είναι το σχέδιο – τόσο καλύτερες δυνατότητες έχετε.

Ακολουθούν τα σχέδια του WordPress με περισσότερες λεπτομέρειες:

ΕλεύθεροςΠροσωπικόςΑσφάλιστροΕπιχείρηση
Τιμή0,00 $5,00 $8,00 $25,00 $
Χώρος στο δισκο3 GB6 GB13 GBΑπεριόριστος
εύρος ζώνηςΑπεριόριστοςΑπεριόριστοςΑπεριόριστοςΑπεριόριστος
Αριθμός προτύπων15+15+ΟλαΟλα
Προσαρμοσμένος τομέαςcustomdomain.wordpressΝαίΝαίΝαί
Δωρεάν τομέαςΝαίΝαίΝαίΝαί
ΥποστήριξηΦόρουμ κοινότηταςΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ & Ζωντανή συζήτησηΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ & Ζωντανή συζήτησηΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ & Ζωντανή συζήτηση
Επεξεργασία CSSΟχιΟχιΝαίΝαί
ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΕΜΠΟΡΙΟΟχιΟχιΟχιΝαι (με προσθήκη)
Εμφανίζονται διαφημίσειςΝαίΟχιΟχιΟχι

Όπως μπορείτε να δείτε, το WordPress έχει πολλά να προσφέρει. Για αρχή, Το δωρεάν πακέτο τους είναι ιδανικό για άτομα που θέλουν να δημιουργήσουν έναν εντυπωσιακό ιστότοπο ή blog.

Ωστόσο, λόγω της έλλειψης υποστήριξης μόνο του, θα αποφεύγω το δωρεάν σχέδιο και θα μεταπηδήσω κατευθείαν στο προσωπικό.

Το πακέτο premium είναι το πιο δημοφιλές με 8,00 $ από μήνα σε μήνα. Έρχεται με χώρο αποθήκευσης 13 GB, προηγμένες επιλογές σχεδίασης, επεξεργασία CSS και μια μεγάλη ποικιλία λειτουργιών υποστήριξης. Οι πρόσθετες λειτουργίες περιλαμβάνουν μεταφορτώσεις βίντεο HD και λειτουργία χωρίς διαφημίσεις. Είναι πολύ εύκολο να δούμε γιατί αυτό το πακέτο είναι τόσο δημοφιλές.

Για να προσθέσω στη σύντομη κριτική premium του WordPress, θα ήθελα να το πω αυτό Αυτό είναι ένα εξαιρετικό πακέτο για επιχειρηματίες ή ελεύθερους επαγγελματίες.

wordpress-κριτική-4

Το τελικό σχέδιο (επιχείρηση) διατίθεται στα 25,00 $ από μήνα σε μήνα, κάτι που είναι πολύ μεγάλο για κάθε μικρή επιχείρηση. Τα πρόσθετα μόνο κάνουν αυτό το σχέδιο εξαιρετική σχέση ποιότητας τιμής και αν συγκρίνετε τις ατελείωτες δυνατότητές του με άλλους κατασκευαστές ιστού όπως το Squarespace, υπάρχει μόνο ένας νικητής (και αυτό είναι το WordPress).

Εάν είστε αποφασισμένοι να ξεκινήσετε ένα ηλεκτρονικό κατάστημα, το WordPress έχει κάτι να προσφέρει επίσης.

Εδώ είναι τα πακέτα WordPress βελτιστοποιημένα για διαδικτυακές επιχειρήσεις:

ηλεκτρονικό εμπόριο αναθεώρησης wordpress

Οι απλές πληρωμές για 8,00 $ θα σας δώσουν τη δυνατότητα να προσθέσετε κουμπιά για επιλογές πιστωτικών και χρεωστικών καρτών

Το επιχειρηματικό σχέδιο πολλαπλών χρήσεων για 25 $ ανά μήνα παρέχει όλες τις προσθήκες, τα θέματα, τα αναλυτικά στοιχεία και τον αποθηκευτικό χώρο που μπορεί να χρειαστείτε για ένα επιτυχημένο κατάστημα ηλεκτρονικού εμπορίου

Το πακέτο εμπειρίας ηλεκτρονικού εμπορίου για 45,00 $ / μήνα παρέχει πλήρη εμπειρία στο ηλεκτρονικό κατάστημα σε ένα μέρος και περιλαμβάνει premium ενσωμάτωση, επιτρέποντας στην επιχείρησή σας να επεκταθεί.

Απόδοση WordPress

Για να ολοκληρώσω την απόδοση του WordPress, έκανα κάποιες δοκιμές για να ελέγξω πόσο καλά αποδίδει στο πεδίο ταχύτητας.

wordpress-κριτική-5

Αυτό ήταν ένα μάλλον μέσο αποτέλεσμα, και ως εκ τούτου δεν μπορώ να πω τίποτα πολύ καλό ή κακό σχετικά με την ταχύτητα του WordPress, καθώς εξαρτάται πλήρως από το πού βρίσκεστε.

Τελικές σκέψεις από την κριτική μου στο WordPress

ΕγώΌλη η εμπειρία μου από τη χρήση του WordPress.com, ήταν μόνο εξαιρετική. Υπάρχουν πολύ λίγα ελαττώματα και τα περισσότερα προέρχονται από την καμπύλη μάθησης.

Είναι γεμάτο με εξαιρετικές δυνατότητες (μερικές από τις οποίες είναι δωρεάν) και επειδή υπάρχει ένα πρόσθετο WordPress για σχεδόν όλα, μπορείτε να πουλήσετε, να δημιουργήσετε, να κάνετε blog, να κάνετε δωρεά, η λίστα συνεχίζεται.

Για άτομα που θέλουν ένα ελκυστικό ιστολόγιο και για μικρές επιχειρήσεις που θέλουν μια ιστοσελίδα που καθορίζει την καριέρα – πείτε «γεια» στο WordPress. Είναι σχεδόν αδύνατο να φταίει, αλλά η έλλειψη χαρακτηριστικών υποστήριξης το απογοητεύει ελαφρώς.

Εάν δοκιμάσετε το WordPress, μη διστάσετε να αφήσετε τις δικές σας κριτικές και εμπειρίες στο WordPress παρακάτω.

Πλεονεκτήματα

  • Διατίθεται εντελώς δωρεάν πρόγραμμα
  • Μεγάλη ποικιλία προσθηκών
  • 300+ μοναδικά πρότυπα
  • Απεριόριστος αποθηκευτικός χώρος

Μειονεκτήματα

  • Μπορεί να φαίνεται περίπλοκο για αρχάριους
  • Χωρίς υποστήριξη πελατών με δωρεάν πρόγραμμα
Jeffrey Wilson Administrator
Sorry! The Author has not filled his profile.
follow me